Feature

Lørdag 5. juli var det sommermøte på Mosbjerg, samme sted hvor uriasposten.net ble feiret i fjor. Blant talerne var også documents redaktør. Den er nå lagt ut på snaphanen.dk, og det vil være tåpelig å late som om den ikke eksisterer.

Talen var ikke forhåndsskrevet og bærer litt preg av det. Men poengene var ellers gjennomtenkte nok: Jeg kom rett fra Hamburg hvor vi hadde bodd i en gate som viste hvilke forandringer som er på gang i Europa, og det gjelder de fleste storbyer. Hva som vil skje med og i Europa avhenger av mange ting, ikke minst utviklingen i USA hvor den mest liberale president noensinne ser ut til å gå på nederlag etter nederlag, og det største vil være hans kjæreste ideer. Hvordan vil amerikanerne reagere når de forstår sammenhengen?

Det kan åpne øynene på mange europeere og knuse mange illusjoner som fremdeles holdes høyt, til tross for at utviklingen tilsier det motsatte.

Undertegnede kom også med en advarsel: Man trenger ikke preke til de omvendte. Det er ikke bekymring for fremtiden vi mangler, men klare alternativer. Hva skal forene oss, hva skal fellesskapet bygge på?

Kristendommen forandret Europa. Den introduserte barmhjertigheten. Et avkristnet Europa åpner dørene til mangt vi gjerne skulle sett hadde forblitt begravet. Disse farene må tas på det største alvor.

Les også

-
-
-
-