Nytt

Ubaydullah Hussain ble fredag dømt for trusler mot journalister, men ble frikjent for denne Facebook-salven – angivelig i tråd med Koranen – mot Amal Aden, som var blitt slått ned på gaten i Oslo:

De burde absolutt ikke slå henne. De burde ha steinet henne til døde da praktisering av homofili skal straffes med døden.

Hussain anførte i retten at han ikke var klar over at personen det gjaldt, ikke befant seg i et land med sharia-lover.

Aftenposten-spaltist Mina Adampour, som minner om at høyreekstreme er blitt dømt for hatefulle ytringer, er ukomfortabel med frikjennelsen:

– Det er veldig mange unge stemmer der ute, som jeg håper ikke blir skremt fra å ytre seg. Ubaydullah Hussain har kommet med hatefulle ytringer gjentatte ganger, og han må stå for dem i retten, sier Mina Adampour.

– Svekker denne dommen rettssikkerheten til frie stemmer som står utenfor mediehusene?

– Det er et godt spørsmål. Og uten å ha lest dommen i sin helhet, må jeg svare ja. Men det betyr ikke at man trenger å være redd for Profetens Ummah. De har hittil ikke drevet med vold, sier Adampour.

Det siste lyder muligens ikke hundre prosent betryggende.

Jurist Anine Kierulf spør om Hussains forsvar holder vann:

– Er det slik at det er greit å komme med hatefulle ytringer hvis personen befinner seg i et annet land? spør Kierulf retorisk, og fortsetter:

– I straffeloven paragraf 135 står det at man ikke skal diskriminere eller forhåne noen.

Dommen er ennå ikke rettskraftig.

 

Aftenposten: Frykter for frie stemmers rettsvern etter Hussain-dommen