Aftenposten lukker den frie tilgangen mandag. Fra da av kan man kun lese inntil åtte artikler gratis per uke. Digitalt abonnement vil koste 199 kroner per måned.

De som ikke betaler, vil kunne lese inntil åtte artikler i uken gratis på nettet. Da vil brukerne få beskjed om at taket for gratisartikler er nådd. I oppstarten vil et rent digitalabonnement kunne prøves for kun én krone den første måneden, mens den ordinære prisen for rent digitalabonnement vil være 199 kroner.

Det er del av en omlegging som regjeringen har som målsetning. Avisene kan i lengden ikke leve av å´levere gratis stoff.

Hva betyr omleggingen for document.no?

Vår oppgave er ikke å levere et fullskala nyhetsbilde. Vår oppgave er å levere cutting edge-kommentarer og fortelle hvilke nyheter Aftenposten ikke har. Denne oppgaven mener vi bare blir viktigere etterhvert som kun de med store ressurser overlever.

Det er derfor ingen motsetning mellom å abonnere på Aftenposten og abonnere på Document.no. Vi vil i det lengste forsøke å få folk til å tegne abonnement frivillig. Men også vi er avhengig av inntekter. Vår virksomhet profesjonaliseres også. Flere mennesker blir involvert. Vi har nettopp leid nye lokaler. Alt koster. Vi ber derfor folk tenker over om de ønsker å ha Document.no som supplement. Vi har hatt som prinsipp at vi skal stå på egne ben, men disse bena er til syvende og sist lesernes. Tenk over det.

 

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Slik-blir-din-nye-hverdag-med-Aftenposten-7382928.html