Tro nå ikke at asylsøkerbehandlingstiden er spesielt lang i Norge i forhold til andre land. Her er historien om 21 år gamle Yonas Admasu Kebede fra Etiopia som kom med faren og to brødre som asylsøkere til Storbritannia i 2004.  Etter kort tid forsvant faren og den eldre broren sporløst så Yonas Admasu Kebede og den yngre broren ble plassert i fosterhjem.

Kommunen er pålagt å gi barn uten foreldre en utdannelse, i Yonas Admasu Kebedes tilfelle ble det flyverutdannelse som så langt har kostet £10.000. Nå  fikk Yonas Admasu Kebede imidlertid tidlig avslag på asylsøknaden, men fikk oppholdstillatelse frem til 2014. Deretter bærer det tilbake til Etiopia, eller mer sannsynlig: Til rettssalen hvor det viftes med «Human Rights».

The brothers are expected to apply for indefinite leave to remain in the UK to continue their studies.

Denne historien har irritert vannet av leserne hos Daily Mail, The Mirror, The Express og The Sun som ikke synes at det er skattebetalernes ansvar å betale for utdannelsen til to gutter som er blitt «dumpet» av foreldrene og som aldri hadde fått innvilget permanent oppholdstillatelse.

Councils have a duty to meet the training costs of youngsters with no parents so they are equipped to get a job, although normally these costs include smaller living expenses and apprenticeship fees.

Den sosialistiske og asylsøkervennlige avisen The Independent har på sin side forsøkt å fortelle «den andre historien» med et håpløst forsøk å stille asylsøkeren i et bedre lys.

article-0-193070F300000578-727_306x423

Han likte ikke at dette bildet ble hentet fra Facebook.

The Telegraph