Utlendingsnemda UNE i Stenersengata 1 i Oslo City. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Sju eldre ureturnerbare asylsøkere har fått permanent oppholdstillatelse i Norge. En rekke andre personer skal vurderes,  flest fra Eritrea, Etiopia og Iran, samt noen fra Irak og Somalia.

NTN melder at Utlendingsnemnda (Une) totalt skal behandle 140 saker i forbindelse med engangsløsningen for eldre ureturnerbare asylsøkere.

Det innebærer i klartekst at personer som ikke har rett til opphold i Norge, likevel skal få det.

Den forrige regjeringen fikk på plass løsningen slik at eldre asylsøkere med endelig avslag på sin asylsøknad, men som ikke kan reise tilbake til sitt hjemland og dermed har vært i Norge lenge, skal kunne få oppholdstillatelse.

Det gås her ikke nærmere inn på hvorfor de ikke kan reise tilbake til sine hjemland.

Une har til nå behandlet 114 saker og omgjort 53 av dem, skriver Vårt Land.

– Av de 53 sakene har sju fått en permanent tillatelse og 46 fått en begrenset tillatelse. De begrensede tillatelsene har i all hovedsak bakgrunn i tvil om identitet, sier avdelingsleder Torgeir Tofte Jørgensen i Une til avisa.

Den begrensede oppholdstillatelsen innebærer at man må søke på nytt hvert år. Gis det så fornyet opphold hver gang, er i praksis også dette en permanent tillatelse.

Dette handler i all hovedsak om personer fra land i tredje verden, de fleste kommer fra Eritrea, Etiopia og Iran, samt noen fra Irak og Somalia. Eldre asylsøkere fra disse landene har vanligvis begrenset tilstedeværelse i norsk arbeidsliv.

Les også: 

Kommunane burde ta utgiftene ved mottak av flyktningar. Då ville ordførarane tenkt seg om

Bestill fra Document forlag i dag:

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.