Feature

IMG_1304

Forsidene på VG og Dagbladet forteller sitt tydelige språk: De ønsker ikke at firepartiforhandlingene skal føre frem og forsøker å torpedere dem ved å så mistillit.

Det er neppe tilfeldig at forsiden på VG og Dagbladet var nesten identiske onsdag: Sentrale KrF-ere hadde lekket, og avisene valgte å bruke dem på samme måte.

Man må spørre: Tror redaksjonene at folk er dumme?

Det norske folk har ved valg vist at de ønsker en ny regjering. Signalet var klart og tydelig. Kanskje det ville være enda tydeligere hvis pressen hadde gjort jobben bedre. Hvis skrotingen av gassrenseanlegget på Mongstad hadde kommet før valget hadde det kostet SV mer enn de 1800 stemmene som berget dem over sperregrensen.

I stedet for å spørre: hva er det folket vil? bruker avisene tid på å spre mistillit mellom partiene. Er det respekt for velgernes dom og ønsker? Er det respekt for demokratiet?

IMG_1305

Kampanjen har fortsatt utover uken, den fortsetter der mediene slapp før valget: å snakke de borgerlige ned og skape inntrykk av at det ikke finnes noe annet show in town enn Arbeiderpartiet.

IMG_1308

Forsidene skal være utformet av mennesker som tar stemningen på pulsen. Men det er deres egen stemning de lodder, ikke folkets.