Sakset/Fra hofta

Dagbladet utvikler seg så negativt at folk er redd for å si det høyt: Så stupide forsider er det ikke lov å lage når opplaget raser. Men Dagbladet fortsetter ufortrødent. Journalistene forlater nå skuta.

Dagsavisen kunne i dag fortelle at 14 journalister i nyhetsredaksjonen er på vei ut:

Nå flykter nyhetsjournalistene fra avisen. Etter det Dagsavisen kjenner til, har 14 sagt opp, søkt om permisjon eller bedt om å bli flyttet til andre avdelinger siden mai. To av dem er de sentrale reporterne Ole Bjørner Loe Welde og Ulf André Andersen.

Nyhetsredaktør Peter Raaum stiller seg uforstående til kritikken.

Nyhetsredaktøren mener kritikken mot forsidene er unyansert.

– Det er ingen her som tror at vi selger flere aviser ved å skrive «sex» på forsiden. Det er gode saker som selger aviser.

Man har lov å være råkommersiell og seriøs på en gang, hvis det er gjennomført og dyktig. Magasinet er dyktig laget, men ingen av disse kvalitetene gjenfinnes i avisen. Det er nesten så man skulle tro at redaksjonen anstrengte seg for å finne dumme forsider. Leserne føler seg fornærmet. «Tror de virkelig at vi er så stupide at vi lar oss by slikt – igjen og igjen, til en høyere pris?» må de spørre.

En sommer i motvind