Shoaib Sultan «anmelder» forsiden til Document tidsskrift. Det er en blandet fornøyelse for å si det mildt: Avduket & avslørt?

Ingressen etterlater ingen tvil:

I den grad det har vært tvil om hvor document.no befinner seg, synes redaksjonen nå fast bestemt på å posisjonere seg langt ut på ytterkanten.

Sultan har en egen måte å uttrykke beklagelse på –  «nei, dette gjør meg vondt» –  når han brunbeiser folk.

Reaksjonen fra leserne er sterk. Den viser det vi på document.no har sagt lenge: det har utviklet seg en kritisk opinion. De lar seg ikke by hva som helst. Folk kan tenke selv.

Men det gjør ikke inntrykk på hverken presse eller NGO’er som lever av de samme skattebetalernes penger. Parallellen til EU-valget er slående. Demokrati forutsetter feedback, men den funker ikke. Noen har trukket ut stikkontakten.

Snart må debatten komme om hva NRK gjør med 5,4 milliarder kroner. NRK er høyt hevet over kritikk. Det synes ikke å streife journalistene at det er skattebetalernes penger de bruker opp. Eller: de vil ikke at vi skal komme på det.

La oss minne dem på det.

Nå heter det at norsk offentlighet dør uten mer støtte til avisene. De gråter for sin syke mor.

 

PS: Document svarer i Dagbladet mandag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂