Sakset/Fra hofta

Henvendelsen til leserne før jul om behovet for en webmaster ga resultater. Overraskende mange responderte og tilbød sine tjenester. En av dem ble raskt plukket ut som den riktige.

De første resultater er nå synlige på gjesteartiklene. Der vises også de to foregående. Rask turnover gjorde at folk gikk glipp av viktige artikler.

Det vil bli flere forandringer: De tre hovedkolonnene vil få flere kategorier: En vil hete LEST, der spesielt dyktige på Facebook vil bli invitert til å legge inn viktige tips. Det kunne like gjerne være SETT eller HØRT: noen har nese for kvalitet, og har man kontakt med et utvalg slike mennesker har man mer enn nok. I fremtiden vil tid og prioritering mer enn noen gang avgjøre hvem som forstår og hvem som ødsler vekk tid.

En annen kategori blir SOM DAGANE GÅR, Arthur Klæbos gamle kåseripost i NRK. Den er nå som «verden av igår». Men mange vil huske slike poster med affeksjon. Eller Odd Eidems flanerier for den saks skyld. Få behersker den flanerende formen. En av dem er Martin Lorentzen som holder morgenkåseri i NRK av og til. Han har bergensk vidd og humor. Elegant og hylende morsom.

Document.no vil på sikte arbeide med en bredere stoff-flate: mer ikke-politisk stoff. Det er vanskelig å definere hva som er tidens nerve. Men vi mener sansen for dagliglivet, hverdagen, de nære ting, solen som går opp, naturens rytmer, svingningene i menneskesinnet, fødsel og død, er det som bærer oss oppe. Hvis noen har nerven, i foto eller ord, så tar vi gjerne imot og skal gi et ærlig svar.

I SOM DAGANE GÅR er det rom for det mer personlige. Document.no har vært uhyre tilbakeholden med å være personlig, for ikke å snakke om privat. Det har vært en klok linje. Men samtidig ser vi behovet for å være mer spontan og direkte. Gi en direkte respons på det som skjer. Våge å bruke første person entall. Vi skaper da en ramme for å gjøre dette.

Økonomisk: pengene kommer inn jevnt og trutt. For første gang fikk alle tre i redaksjonen et honorar i fjor. Det går riktige veien. Tenk over om du ikke har råd til å støtte document.no med en hundrings i måneden. Eller rettere: synes du document.no trengs som et korrektiv? Vi ble tvunget til å stå på egne ben, og det er når alt kommer til alt også det riktige grunnlaget for selvstendige meninger. Hvordan kan man mene for statens penger? Det blir helt feil.

Båndet mellom leserne og redaksjonen er det som bærer en publikasjon.

Document.no gikk igjennom en tøff høst. Tåken har lettet og vi ser klarere. Arbeidet i 2012 blir viktigere enn noen gang.

Les også

-
-
-
-
-

Les også