En kvinne på 30 år ble funnet forkommen i Nygårdsparken i Bergen lørdag ettermiddag. Hun skal ha blitt voldtatt av fem menn.

Kvinnen er for medtatt til å bli avhørt, opplyser politiet.

Kvinnen er ikke i stand til å gi noe nærmere signalement av mennene, utover at de var mørkhudede. Hun var i sjokk og sterkt medtatt.

Det var en sykepleier i 40-årene som først fant kvinnen. Like bak kom kultur- og debattredaktør i Bergens Tidende, Hilde Sandvik, og hun opplevde situasjonen på nært hold. Man trenger ikke lese mellom linjene for å forstå at det ble en sterk opplevelse.

 

BTs kultur- og debattredaktør Hilde Sandvik kom gående like bak kvinnen som fant den mishandlede 30-åringen da hun segnet om i Nygårdsparken.

– Hun ropte på meg mens hun holdt kvinnen i ro. Jeg ringte med en gang nødnummeret på 113 og fortalte at en kvinne var utsatt for vold, sier Sandvik.

Sandvik forteller at kvinnen var oppskrapet, utsatt for mishandling og delvis uten klær. Hun oppfattet av kvinnen var i sjokk.

– Hun var svært tydelig medtatt. Det var vondt å se.

Hun forteller om en kvinne som var dypt fortvilet, og hyperventilerte.

Så forteller Sandvik om noe som både er spesielt og vil opprøre lesere: det passerte menn som ville bort og se og som oppførte seg truende mot de som hjalp henne.

Mens hun sto i telefonen med politiet, prøvde Sandvik å holde borte andre menn som oppførte seg til dels truende.

– Hun ble også fryktelig redd da det kom menn bort mot henne. Hun var livredd for noe.

Sykepleieren beskriver møtet med kvinnen i parken. Hun sier det er det verste hun har sett i sine 20 år i sykepleien.

 

– Da kom denne kvinnen gående oppover mot oss.  Hun var veldig redd, prøvde å springe, men segnet om. Hun var tydelig skadet. Hun gråt, skalv og hakket tenner. Hun var i sjokk og jeg var redd hun skulle miste bevisstheten, sier kvinnen, som vil være anonym.

– Jeg måtte delvis holde henne med makt, fordi hun ville komme seg vekk. Jeg så blod, bloduttredelser og merke etter skarpe gjenstander. Dette er det verste jeg har sett som sykepleier på 20 år, sier hun.

Offeret vil gjennomgå DNA-tester.

30-åringen er sterkt preget og plaget av smerter, ifølge politijurist Duc Nguyen.