Human Rights Service (HRS) siterer Budstikka på at en mann på legevakten en natt forlangte mannlig lege, men ikke fikk det, for siden å klage legevakten inn til Likestillings- og diskrimineringsombudet (LDO).

Dette er vel hva man må klassifisere som en no-brainer, men LDO så det pussig nok ikke på den måten. De mente derimot at saken reiste «mange dilemmaer» og bad Bærum kommune forklare seg.

Noen har altså brukt tid på å tenke over saken og skrive et brev, slik at noen andre må bruke tid på å forklare noe himmelropende opplagt i tilstrekkelig pedagogiske vendinger til at det blir forstått hos LDO, noe som igjen tar tid.

Dette er sløsing, ikke bare med tid, men også med menneskelige ressurser. Disse ville uten skygge av tvil ha vært bedre anvendt ved å feie gatene. LDO har med dette skrevet en sterk søknad om nedleggelse.

 

Ville ikke ha kvinnelig lege