Nytt

Hackergruppen Noria greide å hacke seg inn på ABBs epostkontoer og få tak i 7.000 eposter. De overleverte de journalist Kjetil Stormark som fulgte gruppen for magasinset Plot. Stormark utgir idag epostene i bokform.

 

Boken Massemorderens private e-poster utkommer på Spartacus forlag mandag. Et interessant spørsmål er hvordan anonymiseringen er praktisert.

 

Forfatteren har anonymisert de fleste navnene på privatpersoner som Breivik har kommunisert med, men identifiserer personer som tidligere har stått fram og navn på ulike firma som Breivik har vært i kontakt med.

 Spørsmålet er hva «stått frem» betyr. Betyr det personer som offentligheten er kjent med kommuniserte med ABB? Trolig. Publiseringen reiser noen spørsmål om personvern. Politiet fikk overlevert materialet og har kunnet benytte det i etterforskningen. Men derfra til at de utkommer i bokform er et stort steg.

Ny bok basert på Breiviks private e-poster

Les også

-
-
-
-
-