Nytt

Hvem er det som har et problem, Oslo-politiet eller Gjørv-kommisjonen? Opplysningene fra de to om møter i regi av Document.no, ABB og politiets tilstedeværelse er ikke konsistente.

Det mest springende punkt handler ikke om Document.no, men om politiet: Hvis politiet visste hvem ABB var før 22. juli, vil det vært en sensasjon. Journalister burde gå saken i dagens Aftenposten etter i sømmene og komme til bunns i dette:

«Breivik skal også ha holdt en relativt moderat profil på faktiske fysiske møter arrangert i regi av Document.no. Ved ett av disse møtene var også etterforskere fra Oslo politidistrikt til stede for å kartlegge miljøer», heter det i rapporten.

Hvis politiet kun var til stede på møter i regi av Document.no etter 22/7, kan det kun dreie seg om møtet 12. november 2011, som var en paneldebatt ledet av Jon Hustad. Det har kun vært ett møte post 22/7. To politifolk i sivil identifiserte seg i døren og sa de var der for å beskytte møtet. Det var ingenting suspekt ved deres opptreden.

Men dette faktum rimer ikke med den generelle vurdering som politiet skal ha gitt til Gjørv-kommisjonen om at ABB holdt lav profil på faktiske møter. For å skrive dette må politiet ha visst hvem ABB var før 22. juli. Det er den store saken og spørsmålet i det som for Documents vedkommende koker ned til at politiet var på møtet 12. november ifjor. Det var vi klar over.

Inkonsekvensen er tydelig når politiet svarer Aftenposten:

«Ved ett av disse møtene» viser ikke nødvendigvis tilbake til et av møtene som Breivik var på, men ett av møtene i regi av Document.no. Vi var ikke på noen møter hvor Breivik var», skriver Hanssen.

Her antyder politiet at de visste noe om ABB før 22/7. I så fall har politiet et forklaringsproblem.

 

Les også

-
-
-
-