Nytt

Anders Behring Breivik ønsket å ramme de store redaksjonene i Oslo: VG, NRK og Aftenposten. Han foretok konkrete observasjoner av NRK.

Det er tidligere kjent at han vurderte å slå til mot SKUP-konferansen i Tønsberg, der hundrevis av journalister er samlet. For alle som har vært på konferansen måtte den nyheten ha gitt skrekkbilder på netthinnen.

Det er neppe tvil om at ABB hater journalister.

NRK skal ha vært hovedmålet for det Breivik kaller en bonusoperasjon.

Han skal ha drevet spaning på NRKs hovedkontor på Marienlyst i Oslo ved to anledninger.

Han vurderte også å ramme VG og Aftenposten samtidig som han slo til mot Regjeringskvartalet 22. juli, men slo det fra seg ettersom han trodde han ikke ville klare å reise til Utøya etterpå, får NRK opplyst.

Breivik har forklart at han gjerne ville «ta» både Aftenposten og NRK. Særlig NRK har vært topp prioritert hele tiden.

Han skal ha visst nøyaktig hvor inngangen til den politiske redaksjonen og utenriksredaksjonen lå. Ved å nærme seg bygningene på sykkel, skal 32-åringen også ha kartlagt hvor NRK-journalistene har røykepauser.

Men ABB droppet NRK. Han anså operasjonen for komplisert, og regnet med at han ville få drept for få. Det sier en del om hva som drev ABB: mordlyst.

NRKs artikkel etterlater spørsmål. Den sier at ABB vurderte å bruke bomber, da ville han evntuelt kunnet rammet flere enn 15. Men han ble mer tiltrukket av Utøya:

Da ville Utøya være lettere fordi vannet rundt øya var å anse som en «dødsfelle».

ABB ble altså tiltrukket av muligheten til å henrette forsvarsløse unge mennesker uten mulighet til å komme vekk. Det sier en del om hva som drev ABB. Selve mordlysten sto sterkt.

Det er denne mordlysten som skremmer alle som kommer i befatning med ABB og hans gjerninger. Han stråler ondskap.

– Breivik spanet på NRK-ansatte

Les også

-
-
-
-

Les også