Nytt

Amal Aden skriver i Aftenposten lørdag 1.september om et problem som er synlig i noen miljøer. Hun skriver om flerkoneri. Det kommer også frem at noen mennesker som flytter til Norge føler seg truet av vestlig kultur.

Selv har jeg etter flere års botid og arbeid i multikulturelt område sett og erfart noe som ligner på flerkoneri. Jeg er ganske sikker på at det finnes mennesker i Norge, som ferdes i multikulturelle miljøer, og daglig kan observere adferd som ligner på flerkoneri. Den offiselle sannheten er at enkelte menn har gjennomgått flere skilsmisser, men i praksis ser det ut til at dagliglivet innebærer flerkoneri.

En somalisk mann kan fortelle meg at nå er det «på mote» å ha flere koner. Selv har han tre. Mannen er i 30-årene, han har bodd 21 år i Norge. Han vet at flerkoneri ikke er tillatt, men loven er ikke så viktig, mener han. Det er viktigere å styre kvinnenes liv. Han mener mennenes «manndom» blir truet av den vestlige kulturen, og at det nå er på tide å ta kontrollen tilbake.

Mannen forteller at ved å ha flere koner får han det bedre. Nå har han tre kvinner som gjør alt de kan for å være den beste kona, den som oppvarter mest og best.

—————

Jeg vet at likestillingen mellom kjønnene ikke er kommet like langt i alle miljø, men nå føler jeg at mange minoritetskvinner er i ferd med å gi opp. De finner seg i at deres menn har flere koner.

—————-

Jeg lurer på hva som får slike kvinner til å undervurdere seg selv. Hvorfor finner de seg at de må dele en mann med andre kvinner. En slik ukultur vil aldri ta slutt hvis ikke kvinnene tar et oppgjør.

Leserinnlegget var ikke å finne på debatt sidene til aftenposten.no i skrivende stund.