På den internasjonale datingsiden muslima.com er det mange muslimer i Norge som leter etter potensielle ektefeller. På hele 20 forskjellige språk kan man søke og finne sin utvalgte. Men websiden tilbyr mer enn dét, for ikke bare kan man finne seg én kone, man kan finne flere!

Men man må begrense seg til fire koner. Det er det maksimale islam tillater – i likestillingens navn. Likestilling på muslimsk vis, naturligvis. Men bare hvis du greier og orker å fordele deg rettferdig på alle dine koner:  “Then marry women of your choice, two or three, or four but if you fear that you shall not be able to deal justly, then only one” – Quran 4:3

-Flerkoneri er moderne sexslaveri, sa Abid Raja i fjor sommer:

– Vi kan ikke lukke øynene for det som skjer i innvandringsmiljøene. Flerkoneri blir særlig praktisert i det somaliske miljøet, men også i det pakistanske og andre afrikanske miljøer i Norge, sier Raja, før han understreker:

– Vi kan overhodet ikke legalisere polygami. Flerkoneri er ekstremt kvinneundertrykkende og kvinnefiendtlig. Kvinnene har ingen frihet.

Men hvem kan stanse bigami i islams navn? Norges lover ble ikke skrevet med tanke på islam.

Bare i Storbritannia er det minst 20.000 slike flerkoneriekteskap. Her har man til og med en webside som spesialiserer seg på «moderne sexslaveri».

second-wife

«A polygamist is someone who practises polygamy. Most commonly this will be one man with multiple wives and this is becomes family unit. All the wives are friends and are to be treated as equals.»

All the wives are friends. Basta. Jo mere vi er sammen … ha-ha-ha.

Kona dekkes til med niqab, for «andre dekker jo til bilen».

At bigami er forbudt, er ikke så nøye. For det er jo ingen som vet at du er gift. Ikke NAV en gang!

Ifølge Vårt Land har nettstedet muslima.com mer enn 15.000 norske profiler.

1.675 av de norske muslimene har krysset av for at de enten er åpne for polygami (778) eller «kan kanskje akseptere polygami» (897).

Ragnhild Johnsrud Zorgati, førsteamanuensis i religionshistorie ved Universitetet i Oslo, sier at det er de bokstavtro salafi-muslimene som forsvarer polygami i dag.

– De søker tilbake til det de definerer som «autentiske» islam, og ønsker å leve som de første generasjoner muslimer.

– Hva er denne tilnærmingen til islam et uttrykk for?

– Kanskje et ønske om å være stolt over egen religion og en oppfatning om at deres islamtolkning gir den beste løsningen på samfunnsutfordringer, sier hun.

Jaha, da har vi vel nærmere 2000 salafister i Norge, da? Og det er bare de som er på jakt etter flere koner!

Man forventer kanskje fremdeles at de som ønsker å leve som de første generasjoner muslimer, samtidig skal være i stand til å integrere seg i et moderne norsk samfunn? Eller har man gitt opp den tanken nå? Ragnhild Johnsrud Zorgati ser ut til å finne noe positivt i alt, i hvert fall for muslimenes del.

Kari Vogt mener at det er et motefenomén:

– Det er et motefenomen blant små, muslimske ungdomsmiljøer i Norge å vise en positiv holdning til flerkoneri, sier Vogt.

Så hvis det går av moten, så er det bare å kvitte seg med kone nr. 2, 3 og 4, da? Islamsk Råd kjenner selvfølgelig ikke til noe polygami i Norge.

Hm. Hvis hver mann har fire koner, blir det mange menn som ikke har tilgang på kvinner. Hva gjør de overflødige mennene som ingen vil ha?

Vårt Land  ABCnyheter

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂