Abid Raja sier at norske myndigheter er blåøyde og slepphendte. Nordmenn blir lurt av innvandrere som utnytter systemet, sier han. Mennene gifter seg med én, deretter skiller de seg før de reiser tilbake til hjemlandet for å hente kone nr. 2 og 3 og 4. En norsk skilsmisse har selvfølgelig ingenting å si for en som er muslimsk gift.

Raja mener at dette er sexslaveri.

Fenomenet er velkjent over hele Europa. Det er ikke det at norske myndigheter ikke ser hva som skjer, problemet er å stanse det på legalt vis. Norske lover tar ikke hensyn til religiøse giftemål som ikke er anerkjent av Staten. Og slik kan muslimske somaliske «skilte» kvinner fortsette å få barn med sine «tidligere» ektemenn samtidig som de får full utbetaling av NAV som enslige.

– Hvis myndighetene ikke gjør noe, så sier de at innvandrerkvinnene ikke er like mye verdt som de norske. Vi må også kjempe for å frigjøre disse kvinnene.

– Så lenge norske myndigheter kun forholder seg til de juridiske ekteskapene, blir systemet utnyttet, sier Raja og fortsetter:

– Selv om myndighetene ikke kan drive med dyneløfting, må de tørre å gå inn i saker der menn tar ut juridisk skilsmisse, men fortsetter ekteskapet i praksis.

Men hvordan skal loven skille mellom muslimer og ikke-muslimer på dette punktet? Det er mange som har sex med sin eks-mann. Det er ikke ekteskap av den grunn. Og det ville være diskriminering å si at muslimer da vil bli ansett som «fortsatt gift».

Raja mener myndighetene bør nekte å gi menn som forblir religiøst gift, juridisk skilsmisse, skriver Vårt Land. Hvordan i all verden har han tenkt seg at dette skal håndheves? Tror han at folk frivillig vil oppgi hva de virkelig holder på med?

– I tillegg må vi lage systemer som fanger opp tilfellene av flerkoneri. En utredning vil avdekke om en ny lov er nødvendig.

Norges Lover ble ikke skrevet med tanke på islam. Uansett hvor mange ganger enkelte hevder at «islam er en del av Norge». Og vi ønsker egentlig ikke å forholde oss til dette på noen annen måte enn å håndheve loven om polygami. Ekteskapsloven er krystallklar: Ingen kan inngå ekteskap så lenge et tidligere ekteskap eller registrert partnerskap består. Raja vil ikke legalisere polygami:

– Vi kan ikke lukke øynene for det som skjer i innvandringsmiljøene. Flerkoneri blir særlig praktisert i det somaliske miljøet, men også i det pakistanske og andre afrikanske miljøer i Norge, sier Raja, før han understreker:

– Vi kan overhodet ikke legalisere polygami. Flerkoneri er ekstremt kvinneundertrykkende og kvinnefiendtlig. Kvinnene har ingen frihet.

I Storbritannia har flerkoneri pågått i åresvis. Ja, man har endog laget dokumentar om den slitne ektemannen som hadde fire koner å holde fornøyd.

polygami

Channel 4 mener at det er minst 20.000 slike ekteskap i Storbritannia. Hver mann skaper sin egen lille klan hvor HAN er overhode.

Reporteren fra The Guardian var ikke imponert over å høre hvordan kona ble dekket til i niqab med betraktningen «andre dekker jo til bilen».

Vi har en rekke slike menn i Norge også. Sex med fire damer på statens regning. Svigermødrene kan bli igjen i hjemlandet. What’s not to like?

Kan det være at muslimer i Norge ikke oppfører seg så annerledes enn det vi har sett i andre europeiske land? Du store min.

Forøvrig en fin sak for Raja å markere seg på nå som partileder Skei Grande har gått på en smell med Rygge-saken.

Vårt Land

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂