En tyve år gammel gutt var på fest på Torshov da han ble lurt med inn i en bil. De kjørte til Steinbruvann i Groruddalen hvor han ble hetset og banket opp.

Dette skjedde for to helger siden. 20-åringen var på fest på Torshov da tre gutter lurte ham til å bli med en i bil. De kjørte opp til Steinbruvann på Grorud der de hetset, banket og truet 20-åringen fordi de mente han var homofil.

– Gutten ble slått og bristet armen, men han ble fryktelig skremt og la på svøm ut i Steinbruvann. Heldigvis gikk det bra, og han kom i kontakt med tilfeldig forbipasserende som fikk ringt oss, forteller politiførstebetjent Line Henriksen.

Hendelsen fant sted ved 06.15-tiden søndag 20 mai. De tre guttene forsøkte å true 20-åringen til å utføre oralsex, men han nektet.

Politiet kom til kjapt og fikk pågrepet to av guttene på henholdsvis 18 og 24 år, mens den siste gjerningsmannen, en 25-åring, ble pågrepet denne uka. De erkjenner ikke straffskyld for handlingene.

 Lederen i Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH), Bård Nylund, forteller at homofile ofte melder fra om at de blir utsatt for vold i Oslo.

Lederen i Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH), Bård Nylund, ble svært provosert da Akers Avis Groruddalen fortalte ham om saken.

– Jeg blir fremdeles svært overrasket over denne typen hendelser. Det er uholdbart at man skal være redd og bli banket opp fordi man forelsker seg i gutter, sier han.

Nylund har selv blitt utsatt for vold på grunn av sin seksuelle legning.

– Det er seks år siden nå. Jeg ble slått ned på åpen gate da jeg var på vei hjem fra byen og gikk hånd i hånd med en annen gutt, forteller Nylund, som legger til at homofile fremdeles kontakter ham og forteller at de har blitt utsatt for vold.

http://www.groruddalen.no/homohetset-og-banket-opp.5062781-160795.html