Fredag 22. mai vandret 34 antirasistiske organisasjoner, sosialistiske forbund, politiske ungdomsorganisasjoner og islamske foreninger i Oslos gater under parolen Stopp muslimhetsen! I anti-hetsmarsjen – som for øvrig gikk fra Grønlands Torg til Stortinget – befant det seg ytterligere en forening for minoriteter: Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH).

I oppropet LLH stilte seg bak, het det blant annet:

Norge er og må forbli et demokratisk samfunn som respekterer menneskerettigheter og som verdsetter toleranse, respekt og likeverd høyt. Norge er et flerkulturelt og multireligiøst samfunn. Vi anerkjenner enhvers rett til å utøve sin religion privat og offentlig. Vi aksepterer ikke at enkelte i vårt samfunn blir stigmatisert og mobbet på grunn av sin religion.

Nok om det; vi spoler fort fremover til 9. august, da et homofilt par ble overfalt på Grønland av en muslimsk mann som opplyste paret om at de befant seg i en muslimsk bydel før han sparket den ene av dem i ryggen, og videre til 19. august hvor den elskelige Aslam Shaid gjør oppmerksom på at han synes homser bør innrette seg etter det muslimske Grønland – der homofili helst burde vært forbudt å praktisere offentlig – da deres homserier strider mot Shaids kultur:

– Jeg blir sint når jeg ser bildet av at de holder hender. Jeg liker det ikke, for det strider mot vår kultur.

– Synd å se

Aslam er opprinnelig fra Pakistan, men har bodd i Norge i ti år. Han mener nordmenn bør innrette seg på Grønland og la være å vise offentlig at de er homofile eller lesbiske.

– Grønland er et flerkulturelt miljø hvor det blir mange som ikke liker homofile, og da bør de ikke holde hender. Her går vi på gata med koner og barn, og da er det synd å se slike ting. Men de gjør hjemme hos seg selv, bryr jeg meg ikke om, sier Shaid.

Det får tross alt være måte på flerkultur; spesielt hvis det er feil flerkultur av den arten homser representerer. Sånn flerkultur vil man da virkelig ikke ha på det flerkulturelle Grønland, må du skjønne!

At islam i likhet med andre religioner ikke proklamerer noe utpreget sjarmerende budskap om homofili til sine tilhengere var neppe noen hemmelighet for LLH på tidspunktet for anti-hetsdemonstrasjonen. At homofile blir overfalt på åpen gate av det som hovedsakelig beskrives som unge, muslimske menn i Europa er heller ikke et helt ukjent fenomen. Det samme gjelder Norge, der det de siste årene har vært rapportert flere tilfeller av verbal hets og fysiske overfall.

Men til tross for dette valgte Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner rakrygget å vise sin solidaritet med øvrige minoriteter ved å tilslutte seg oppropet Stopp muslimhetsen! i mai. Det er ikke annet å gjøre enn å ta av seg hatten i respekt for denne prinsipielle holdningen, selv om jeg må innrømme at jeg som samtlige deltagere – homofile såvel som heterofile – på en fest uken før lo høyt og mye av (ikke med) en kompis da han til alminnelig munterhet erklærte at han aktet å ære LLH`s standpunkt ved å delta i den aktuelle demonstrasjonen. For som svært mange andre med samme legning har han sluttet å vanke på Grønland for lengst. Og det skyldes ikke at stampuben på Grønland ikke eksisterer lenger, men utelukkende at det befinner seg litt for mange meningsfeller av vår flerkulturelle venn Aslam Shaid der til at man opplever Grønland som et trygt sted å ferdes hvis man er homofil.

Det er ikke kjent hvorvidt Shaid deltok i Stopp muslimhetsen!-toget sammen med LLH. Det er det imidlertid når det gjelder Central Jamaat Ahl-e Sunnat Norway, Den islamske ungdomsorganisasjonen i Norge, Det Islamske Forbundet, Det Somalske Samarbeidssenteret i Norge, Islamsk Råd Norge, Kontaktutvalget mellom innvandrerbefolkningen og myndighetene, Muslimsk Studentsamfunn, Norsk Innvandrerforum, Rahma Islamic Relief Fund, Shia Imam Råd Norge og Somalisk Studentforening – som alle underskrev Stopp Muslimhetsen!-oppropet og var representert i selve demonstrasjonen.

Så da gjenstår det vel bare å vente på at de nevnte organisasjoner, samt landets antirasister, viser sin selvfølgelige takknemlighet for LLH`s solidaritet (for ikke å glemme organisasjonenes like selvfølgelige solidaritet med minoriteter innen egen minoritet: homofile muslimer) ved at de annonserer dato og klokkeslett for når de skal møte opp på det muslimske Grønlands Torg – denne gangen under parolen Stopp homohetsen?

Det kan da umulig være for mye forlangt av organisasjoner som for bare litt over 3 måneder siden sa seg helhjertet enig i at «Norge er og må forbli et demokratisk samfunn som respekterer menneskerettigheter og som verdsetter toleranse, respekt og likeverd høyt»?

Nå har jo dessuten de muslimske forbundene ved et lykketreff – mye takket være trosfelle Aslam Shaid – fått muligheten til å spare mye arbeid hva angår eventuell organisering av sitt eget arrangement: De kan bare ta kontakt med styret i Skeive Dager og tilby sin hjelp og støtte til arrangeringen av Homoparaden i 2010. Til alt hell skal den nemlig avholdes på Grønland til neste år, noe som gjør at det blir enda enklere for de islamske organisasjonene å i praksis demonstrere den anerkjennelsen og verdsettelsen av «toleranse, respekt og likeverd» de aktivt gikk inn for 22. mai.

Kanskje kan de også få med seg biskop Kvarme – som heller ikke liker hets, og derfor skrev under på samme opprop – for slik å motvirke budskapet fra hjertegode sogneprester av Helge Hartbergs type?

Rent bortsett fra at man på denne måten gjengjelder LLH`s uegenyttige støtte, vil dette i tillegg medføre en ekstrabonus for de islamske organisasjonenes og deres medlemmers vedkommende: Det vil utvilsomt høyne det omgivende samfunns anerkjennelse og verdsettelse av islam som et positivt bidrag til flerkulturen i Norge, samtidig som det vil understreke islams og muslimers tolerante holdning til annerledestenkende og dermed redusere store deler av nettopp den stigmatiseringen og mobbingen man altså demonstrerte mot for noen måneder siden.

Da sees vi vel snart på Grønland da, eller…?