Nytt

Under årets første russetreff barket russ fra to russebusser sammen. Den ene bussen fra Dønski i Bærum og den andre fra Lambertseter i Oslo. Brukket nese og kraniebrudd var resultatet.

I ettertid har russen fra Bærum ved flere tilfeller blitt truet, bl.a med at B-gjengen er etter dem. (B-gjengen er en gjeng med pakistansk/albansk bakgrunn.)

Under årets første russtreff på Tryvann 28. april barket russebussene Mou5trap fra Lambertseter skole og Gotham City fra Dønski i Bærum sammen.

Episoden endte med en brukket nese hos en av guttene i Gotham City, og kraniebrudd hos en av guttene fra Mou5trap.

I etterkant ble Mou5trap utvist fra russetreffene på Tryvann, mens flere av medlemmene i Gotham City har blitt truet på livet eller banket opp.

Gotham City har anmeldt både truslene og to tilfeller av blind vold til politiet i Asker og Bærum.

————————————-

I dagene etter voldsepisoden opplevde flere fra Gotham City å bli slått og truet på livet.

– Flere av oss har fått telefoner og meldinger om at vi er ferdige. At B-gjengen er etter oss. At de skal møte opp med 80 stykker utenfor huset vårt. Den slags, sier Gjertsen.

Politioverbetjent Dagfinn Vennevold ved Majorstuen politistasjon mener denne konflikten gjenspeiler konflikter mellom ungdomsgjenger ellers i samfunnet. Det ser ut til å være harde bud å være ungdom i Det Nye Norge.

– Dette gjenspeiler hvordan konflikter mellom ungdomsgjenger er ellers i samfunnet. Når det kåres beste buss på lyd og utseende får man en rivalisering og gjengfølelse. Det blir oss mot de andre. Vi har også tidligere registrert sabotasje russebussene mellom fordi noen vil komme gunstig ut i kåringen, sier Vennevold.

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Drapstruet-etter-russetreff-6830464.html

http://no.wikipedia.org/wiki/B-gjengen_(Oslo)