Det sies og skrives mye om Anders Behring Breivik og hans skriverier på Document.no

Alle kort må derfor på bordet.

Redaksjonen har allerede lagt ut alt han skrev på kommentarplass. Det er sporadisk. Behring Breivik var meget aktiv på kommentarsiden høsten 2009. Journalister og andre bør lese hans innlegg, for de sier en god del om hans tanker.

Han henger med inn i 2010, men har så mer sporadiske innlegg.

Behring Breivik ønsket at Document skulle bli til et organ for en kulturkonservativ vekkelse. Han så et stort potensial i siden. Det gikk både på at han var begeistret for mye av stoffet, analysene og at han mente det var et stort marked der ute.

Men det var noe vidløftig og fantastisk over planene. De var too good to be true.

Han kunne fikse avtaler med Trygve Hegnar og Geir Moe. Behring Breivik ga inntrykk av å være en person med kontakter. Samtidig virket han «luftig» da vi forsøkte å sjekke ham opp: et lite firma med få referanser. Det virket tynt og oversolgt. Også referansen til Deiligst.no pekte i samme retning: en som ikke hadde helt snøring.

På vinteren 2009/2010 dukket Behring Breivik opp på et foredrag, av førstesekretær ved Israels ambassade. Da hadde han skrevet innlegg om hvordan Document.no kunne bli et stort nettsted. Da han tok ordet og nevnte disse planene var han ikke vanskelig å identifisere.

Han virket spesiell. Slik noen av planene var spesielle. Men ikke noe mer enn det. Bare nok til at vi holdt oss unna. Det ble ikke noe mer.

Den eneste direkte kontakt vi hadde var en email 28. oktober 2009 hvor han kommer med anbefalinger for hvordan man øker trafikken. Det førte ikke til noe.

Red. har lest gjennom alle Behring Breiviks innlegg. Det er ingenting i dem som indikerer hva som skulle komme.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂