Etter at Patrick Åserud sto frem og fortalte at familien flytter fordi det er blitt vanskelig å være etnisk norsk i Groruddalen, gir flere foreldre nå uttrykk for sin bekymring over utviklingen over skolehverdagen i dalen. I tillegg til språkproblematikk som følge av den høye andelen elever med minoritetsbakgrunn, oppleves islam som isolerende overfor andre elever.

En mor som ønsker å være anonym forteller at familien har bestemt seg for å flytte eller bytte skole til høsten etter at barnet hennes har opplevd å ikke bli invitert til aktiviteter og følelsen av å alltid være utenfor.

– Vi vil ikke lenger at barnet vårt skal føle seg isolert. Vi hørte mye bra om Groruddalen før vi flyttet hit, men det må være en grense for hvor langt det kan gå. Det går på bekostning av mitt barns muligheter til å utvikle seg og respektere andre og deres religion og levesett, sier hun.

– Det er alltid vi som må tilpasse oss. Ungene må tilpasse seg og spise halal-mat for eksempel, og kan ikke ha salami på brødskiva, fortsetter moren, og forteller at temaet oppleves som veldig betent. Flere foreldre skal være bekymret for at det skal oppfattes som fremmedfrykt:

– Det er ikke fremmedfrykt. Jeg har ingen problemer med at det finnes forskjellige religioner og at folk praktiserer dem, men barna er uskyldige, og skal slippe å føle seg stigmatiserte, sier hun.

Lokalavisen: – Føler barna blir isolert