Nytt

Den 29 år gamle somalieren Muhudiin Mohamed Geeles er i retten i Århus blitt dømt til ni års fengsel og utvisning fra Danmark til Somalia, etter at han i går ble funnet skyldig i terror og drapsforsøk på tegneren Kurt Westergaard 1. januar i fjor.

Bevæpnet med en øks tok Geeles seg inn i Westergaards hjem, men tegneren søkte tilflukt på badet, som var tilrettelagt som sikkerhetsrom med kommunikasjonsutstyr og en ekstra solid dør.

Somalierens advokat, som har argumentert for at angrep på en enkeltperson ikke er terror, anket dommen til landsretten på stedet. Det er første gang at noen i Danmark er blitt dømt for en terrorhandling, som etter dansk lov har en strafferamme på livstid.

Kurt Westergaard, som var mannen bak Muhammed-tegningen med bombe i turbanen, er tilfreds med dommen og utvisningen, men sier i en kommentar at han synes ni års innesperring var minimum.

Jyllands-Posten: Øksemanden fik ni års fængsel