Nytt

Det Islamske Trossamfund i Danmark reagerer på at to av de tre pågrepne for mordplanene mot tegneren Kurt Westergaard, blir utvist uten rettssak. De mener det vil utløse raseri blant muslimer i Danmark.

De samme talsmenn som igår fordømte mordplanene, kritiserer idag at to av de mistenkte blir utvist ved administrativ forordning.

Det Islamiske Trossamfund i København er oprørt over, at to af de tre mænd, der i går blev anholdt for mordplaner mod Muhammed-tegneren Kurt Westergaard, risikerer at blive udvist uden en retssag og frygter, at der opstår uroligheder blandt landets muslimer.

– Det Islamiske Trossamfund har arbejdet hårdt for at begrænse enhver form for uovervejet handling i Danmark under selve JP-krisen. Vi har været i stand til at udøve en vis form for kontrol. Vi er bange for, at vi kommer til at miste den kontrol, hvis ikke denne form for undertrykkende handlinger stopper, udtaler trossamfundet i en pressemeddelelse.

Trossamfundet undrer sig desuden over, at flere medier til trods for, at der ikke er beviser nok i sagen til en sag ved domstolene, alligevel har valgt at trykke tegningerne. Også det skridt vil provokere muslimer, mener de. (ritzau)

Partiet De Radikale hadde foretrukket at de to ble stilt for en domstol, selv om resultatet også der trolig var blitt utvisning. Det venstreorienterte Enhedslisten mener derimot at utvisning uten dom er for strengt.

Også Enhedslisten mener, at den danske praksis, der nu er ved at sende de to tunesiske statsborgere ud af landet, er for streng.

– Det er naturligvis godt, hvis PET har forhindret et mordforsøg gennem en hurtig indgriben, men de retssikkerhedsmæssige konsekvenser af udvisningen af to mænd uden en domstolsafgørelse er så alvorlige, at vi må kræve en redegørelse for sagen, siger Per Clausen, der er fungerende gruppeformand for Enhedslisten.


Trossamfund frygter uroligheder


Flere partier kritiserer terrorudvisninger