Somaliske foreninger i Danmark foreslår at imamer som sprer hat skal utvises fra landet. Socialdemokratene og Dansk Folkeparti er enig.

– Imamer som prædiker had mod Danmark skal straffes. Og hvis de ikke er statsborgere, skal de ud. Man må tage opholdstilladelsen fra fanatikere, der opildner unge til had og terror, siger Ahmed Dhaqane, formand for Den Somaliske Klub og byrådsmedlem for socialdemokraterne i Rødovre.

Udspillet havde han med, når han fredag mødes med integrationsordførerne i Folketinget, hvor både socialdemokraterne og DF bakker op.

– Hvis man prædiker had mod Vesten som imam, så hører man ikke hjemme i Danmark. Så dem er vi klar til at forvise, siger integrationsordfører Henrik Dam Kristensen tilbt.dk

Mens Dansk Folkeparti Peter Skaarup, siger:

– Ekstreme imamer er jo endnu værre end de unge terrorister, da de konstant sørger for, at der kommer nye sympatisører. Man kan også spørge, om PET overhovedet holder nok øje med imamer, siger han til bt.dk

En lang [rekke] unge somaliere i Danmark støtter ifølge de somaliske foreninger terrorbevægelsen Al-shabaab, der er tilknyttet Al-Qaeda. I januar kulminerede det da en 28 årige dansk-somalier brød ind hos tegneren Kurt Westergaard og forsøgte at kløve ham med en økse. Men allerede i december sprang den 24-årig dansk-somalier ifølge den somaliske regering, sig selv, fire ministre og 20 andre ihjel ved en eksamensceromoni i Mogadishu.
..
Unge somaliere er ifølge en ny undersøgelse fra Roskilde Universitet i Danmark de langt mest radikale blandt indvandrere i Danmark.
..
En af de imamer, der kan ende i farezonen hedder Mustafa Abdullahi Aden, der var imam for den 28-årige overfaldsmand. Fra sin prædikestol i hjørnet af en intermistisk moske i Danmarksgade i Aalborg prædiker han flere gange om ugen. I forbindelse med overfaldet på Muhammedtegneren Kurt Vestergaard 1. januar udtalte Mustafa Abullahi Aden, at det danske efterretningsvæ sen stod bag. I dag siger imamen.

– Jeg har besluttet mig for, at jeg ikke vil udtale mig mere om den slags. Hver gang, jeg siger noget, bliver det misforstået,« siger han.

Udspillet er inspireret fra Frankrig, hvor man siden 2001 har deporteret 29 imamer for at være fanatikere. Den sidste imam ifølge landets indenrigsminister blev deporteret til Egypten 7. januar for »foragt for vort samfunds værdier og opildne til vold.«

Socialdemokraterne vil smide hadske imamer ud
bt.dk