Opplysningene om at den 28 år gamle somaliske mannen som er siktet for drapsforsøk på tegneren Kurt Westergaard, ble arrestert i forbindelse med terrorplaner mot utenriksminister Hillary Clinton i Kenya bygger på en misforståelse. Danmarks ambassadør i Kenya, Bo Jensen, sier at mannen utelukkende ble tilbakeholdt fordi hans reisepapirer ikke var i orden:

– Det, jeg kan sige, er, at han var arresteret i Kenya og stillet for retten. Sigtelsen mod ham var, at hans papirer ikke var i orden, og derefter blev han sendt ud af landet. De kenyanske myndigheder har ikke bekræftet over for os, at der skulle var nogen danskere – hverken ham med uorden i sine papirer eller andre danskere, der var involveret i planerne mod Clinton. Det har de kenyanske myndigheder aldrig bekræftet over for os. Det er kun en avishistorie, siger han.

Ifølge flere kenyanske medier skulle den 28-årige somalier være en del af den gruppe, der planlagde attentatet mod Hillary Clinton.

I 2009 ble fem somaliere anholdt av kenyansk politi, mistenkt for å ha planlagt et attentat mot USAs utenriksminister. En av dem skal i følge kenyanske medier ha vært innehaver av et dansk pass. Politiets Etterretningstjeneste (PET) mistenker at den siktede 28-åringen har vært involvert i terrorrelaterte aktiviteter under opphold i Østafrika, men i følge ambassadør Jensen inkluderer ikke disse aktivitetene det avvergede angrepet mot Hillary Clinton.

Jyllands-Posten: Somalier ikke anholdt for Clinton-komplot