Det danske regjeringspartiet Venstre (V) og støttepartiet Dansk Folkeparti (DF) mener Politiets Etterretningstjenestes (PET) manglende inngripen overfor tegner Kurt Westergaards overfallsmann nødvendiggjør lovendringer.

PET har i lengre tid visst at den 28 år gamle somalieren som nå er siktet for drapsforsøket på Westergaard, hadde nær forbindelse med den ekstremistiske islamistorganisasjonen al-Shabaab. PET grep likevel ikke inn, og det kan føre til en lovendring som tilsier at alene kontakt til et terrornettverk er grunn nok til utvisning fra Danmark:

– Det er uacceptabelt, hvis vi er i en situation, hvor man først kan gribe ind, når terrorhandlingen er gennemført. Efter min mening burde de nuværende regler muliggøre, at man kan udvise folk, som har været i kontakt med terrororganisationer og terrornetværk. Hvorfor det ikke er sket, kan jeg ikke give et svar på. Men hvis det er, fordi reglerne ikke er stærke nok, så har vi et problem, siger politisk ordfører Peter Christensen (V) til berlingske.dk.

DF’s næstformand Peter Skaarup er enig.

– Hvis man havde udvist somalieren alene på mistanken om, at han er terrorist, ville man kunne have forhindret, at han overhovedet var kommet i nærheden af Kurt Westergaard, siger Peter Skaarup, der nu kræver, at PET oplyser antallet på, hvor mange terrormistænkte tjenesten holder under observation.

Visheden om tallet vil kunne skabe tryghed i befolkningen, mener han.

Både Venstre og Socialdemokraterne er åpne for en offentliggjøring av antallet terrormistenkte under overvåkning i Danmark. Forslaget møter imidlertid motstand hos regjeringspartner De Konservative:

– Det er tåbeligt. Hvad skal vi bruge det tal til. Det vil bare skabe utryghed. Og hvorfor skal terroristerne også have indblik i, hvor mange PET holder øje med, siger udenrigsordfører Naser Khader (K) til berlingske.dk.

Berlingske Tidende: Venstre åbner for terrorstramninger

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂