Abid Q. Rajas nye bok er anmeldt i minerva.as av documents red. I boken kommer Raja med noen svært interessante tanker om gruppedynamikken innen muslimske miljøer.

Raja beskriver fellesskapet som en Sirkel. Kun de som er innenfor sirkelen blir lyttet til, derfor har han slåss for å bli værende på innsiden. Men den senere tid har det vokst frem krefter som forsøker å stemple ham som vantro. Q.’en mener de står for qafir. De stempler Raja på Facebook. Raja nevner Arfan Bhatti og kreftene som organiserte demonstrasjonen på Universitetsplassen. De spratt ut som troll av eske, men Raja sier han har vært klar over dem en god stund. En annen gruppering er IslamNet. Dette er mennesker som ikke deltar i debatter på Litteraturhuset eller skriver innlegg til Aftenposten. De har trukket seg tilbake og fungerer i det stille. De liker ikke oppmerksomhet. Men de er farlige og truer personer med standing i det muslimske miljøet. Derfor har Raja personlig opplevd trusler, og han skriver at han ikke er sikker på hvor lenge han orker trykket. Rollen begynner å koste.

Les hele anmeldelsen her.