Nytt

Bransjeforeningen for kommunikasjonsrådgivere, med ca 500 medlemmer, har holdt høstseminar i Bergen. En uformell meningsmåling på SMS kårer Stoltenberg til den som best kommuniserer med velgere. Først på 5. plass følger Siv Jensen

Det er en interessant liten historie NRKs Oddvin Aune kan fortelle. Han skriver at rekordmange kommunikasjonsrådgivere har vært engasjert i valgkampen. Det hadde vært interessant å vite hvem, hvor mye de bruker etc. Det har vært en tydelig strategi for å utmanøvrere Frp. Hvem har trukket i trådene?

Rangeringen av de beste og begrunnelsen, sier mye om hvor tyngdepunktet ligger. Denne bransjen er politisk like partisk som Journalisthøgskolen og journalistene.

1. Jens Stoltenberg, Arbeiderpartiet, 35 stemmer.
2. Erna Solberg, Høyre, 29 stemmer.
3. Lars Sponheim, Venstre, 12 stemmer.
4. Kristin Halvorsen, SV, 10 stemmer.
5. Siv Jensen, Fremskrittspartiet, 9 stemmer.
6. Dagfinn Høybråten, Kristelig Folkeparti, 2 stemmer.
7. Liv Signe Navarsete, Senterpartiet, 1 stemmer.
8. Torstein Dahle, Rødt, 1 stemmer.

Professor i sammenlignende politikk Frank Aarebrot publiserte resultatene, og sa ifølge Bergens Tidende følgende:

– Jens Stoltenberg scorer høyt både på retorikk og veltalenhet, evnen til oversikt og å fremstille ting korrekt, og på kommunikasjonen med velgerne.

Han sier at Solbergs fremgang er som ventet, men er overrasket over at Siv Jensen kommer dårligere ut enn både Kristin Halvorsen og Lars Sponheim.

Man må spørre hvor profesjonelle rådgiverne er når de kan gradere Siv Jensens innsats så lavt. Siv Jensen har stått oppreist i stormen mot henne, og ikke veket en tomme. Det er det hun straffes for.

Mange velgere reagerer på den panegyriske fremstillingen av Jens Stoltenberg. På hvilket tidspunkt vil den utløse en rekyl?

Man ser frustrasjon og sinne i leserkommentarene.

Jens har ikke fått ett kritisk spørsmål fra NRK i hele valgkampen. NRK har ikke hatt en eneste negativ sak om de siste fire års vannstyre.

Det er klart at med et slikt propaganda-apparat i ryggen er det vanskelig å feile.

PR-folk: – Jens har vært best i valgkampen

Les også

-
-
-
-
-
-
-
-
-

Les også