Nytt

Hvis vesterlendinger ønsker strengere straffer, rykker eliten umiddelbart ut og kaller det gjeninnføring av hevn. Når muslimer dreper en trosfrende i det som etter alt å dømme er et hevndrap, får enken anledning til å si til VG over to sider at straffene i Norge er latterlig lave.

Journalist Christian Sønsteby leverer et merkelig stykke journalistikk. Først får enken etter Atle Bakke brette ut sin frustrasjon over straffenivået. 12 år for drap er alt for lite. Det er uklart om det er straffen mannen hennes fikk eller den fremtidige straffen til sin manns mordere hun tenker på. Poenget er at hun – og flere med henne – er oppgitt over norsk straffenivå. Det kan invitere til hevn.

Ingen sak om innvandring er fullkommen hvis ikke Abid Q. Raja har fått uttalt seg. Det får han idag, med hjelp av samme Sønsteby. Raja, som også leder en nemnd i UNE, er innledningsvis på parti med norsk/vestlig praksis.

– Det er menneskelig å ha hevntanken. Men det er viktig at vi klarer å kommunisere til de som kommer til Norge at når rettsstaten har gitt sin straff, så har gjengjeldelsen skjedd. Lykkes vi ikke, vil vi i langt større grad se indre justis fra innvandrermiljøene, sier Raja, Venstre-politiker og leder i Utlendingsnemnda.

Men så leverer han noe som kan tolkes som en forståelse for at folk tar loven i egne hender:

– For en som har innvandret fra et land hvor vold og voldtekter straffes med dødsstraff, vil 12 års fengsel for drap oppleves som en hån, sier Raja.

Og så? Hva skal norske domstoler gjøre med det? Skal de ta hensyn til det ved straffeutmålingen? Skal de vise forståelse når noen muslimer begår hevn?

Det rette perspektivet hadde kanskje vært søkelys på at hevnkulturen er på vei inn i Europa. I stedet lager man et moralsk påskudd til å forstå at noen tyr til hevn. Igjen er det det vestlge systemet det er noe feil med: det er for slapt. Men når andre kritikere påpeker det samme, blir de stemplet som tilhengere av blodhevn.

Her er et lite stykke virkelighet fra Sverige:

HÄSSLEHOLM

En trafikolycka orsakade ett större bråk på Hantverkaregatan nära Försäkringskassan på söndagseftermiddagen. Enligt tidiga uppgifter från polisen kan en person medvetet ha kört på en annan. Detta fick andra att vilja hämnas.»

«– När vi anlände kom det ett gäng springandes som skulle ge sig på personen som kört på den andra bilen. Vi var tvungna att börja med att sära dem åt, uppger räddningsledaren Magnus Carlsson.I botten ligger djupa motsättningar mellan två irakiska grupperingar i Hässleholm, delvis med religiös bakgrund. Den ena gruppen är sunnimuslimer och den andra shiamuslimer.»

«Ett par av dem berättar att det länge varit bråk i kvarteret, men av rädsla för hot och våld vågar de inte säga något mer. En man berättar att han vid flera tillfällen själv ingripit och särat på de våldsamma unga männen.

En annan röst sade till Norra Skåne.

– Det är inte klokt att detta händer mellan muslimer i Hässleholm. Vi har lämnat våra länder för att slippa bråk och så fortsätter det här, sa personen besviket.»

Källa: Norra Skåne 3. augusti 2009
http://www.nsk.se/article/20090803/NYHETER/977396032/1163/personligt

Frykter innvandrernes indre justis

Islamist försökte köra ihjäl muslim