Fredrik Reinfeldts bokstavelig talt ovenfra-og-ned-betraktning om Sverige – at det er god plass til mange flere asylanter – harmonerer dårlig med virkeligheten, skriver Nima Gholam Ali Pour.

Det er riktig at det er store ubebodde områder, men innvandrerne vil ikke bo der. De vil bo i de store byene. Hvordan kan Reinfeldt være uvitende om det?

Hans ord synes forekommer mer å ha vært en drøm, slik man drømmer når man ser landskapet fra et fly.

”Jag flyger ofta över den svenska landsbygden och det skulle jag vilja råda fler att göra. Där finns oändliga fält och skogar. Där finns mer plats än man kan föreställa sig. De som hävdar att landet är fullt, de bör visa var det är fullt.”

Men det har lite med virkeligheten å gjøre.

När ett 40-tal nyanlända invandrare, som enligt egen utsago är flyktingar, transporterades till Grytans flyktingförläggning, utanför Östersund, så uppstod en konflikt mellan de nyanlända invandrarna och Migrationsverket. Trots att de nyanlända invandrarna påstår att de är flyktingar och har kommit till Sverige för att de fruktar förföljelse så är Grytans flyktingförläggning något de inte kan acceptera. Dessa människor vill få oss att tro att de flytt från tortyr, krig och andra hemskheter men att Grytans flyktingförläggning var droppen som fått bägaren att rinna över. En av dessa ”flyktingar” säger på fullaste allvar om Grytans flyktingförläggning:

”Det är ju livsfarligt för mig att vistas här.”

En annan av dessa ”flyktingar” säger:

”Nästan alla av oss har bara varit i Sverige i bara fem, sex dagar och vi kommer direkt från ett krig. Den här anläggningen blir för tuff för oss. Vi klarar inte att sitta så här isolerat i det här klimatet.”

Om Grytans flyktingförläggning är ”livsfarligt” så vågar jag spekulera om att dessa människor inte är flyktingar. Jag vågar påstå att det handlar om ett 40-tal nyanlända invandrare som har investerat pengar i en resa till Sverige och här presenterat sig som syriska ”flyktingar” eftersom syriska flyktingar får permanent uppehållstillstånd i Sverige. Nu när de inte fått maximal avkastning för sin investering är de upprörda.

Om vi har en plikt gentemot flyktingar så är den plikten att ge dem skydd från förföljelse. Det är vad en flykting vill ha. Men det finns också människor i u-länder som sitter och skapar en bild av västvärlden som en del av världen där pengar växer på träd och där alla får pengar från myndigheterna. Saknar man ett svenskt kulturellt perspektiv så förstår man inte att stödet från myndigheterna är ingen medborgarlön. Man får inte välja vilken bostad man ska ha om någon annan betalar för den. Om man saknar bostad och får leva i Grytans flyktingförläggning så har man ingen rätt att ställa några krav. En av ”flyktingarna” i Grytan säger:

”Vi vägrar att bo här så långt i från en stad.”

En annan säger:

”Det är för långt från stan. Det är för isolerat. Och det är kallt.”

..

Någon som kommer till Sverige har haft en stor summa pengar som personen investerat i resan till Sverige med tanken att han/hon kommer få tillbaka detta kapital efter att han/hon kommit till Sverige. Men när man hamnar i Grytans flyktingförläggning eller i någon landsbygd så blir det svårt att få tillbaka det kapital som man har investerat.

Detta beteende från de så kallade ”flyktingarna” i Grytan är inte endast en parodi av svensk flyktingpolitik. Dessa människor hånar Sverige. Malmö, Göteborg och Stockholm representerar inte hela Sverige.

..

”Flyktingarna” i Grytan säger att de ska antingen bo i Malmö eller Stockholm eftersom de är ”arab people”. Någon borde berätta för dem att vi har en bostadskris i Sverige, som även drabbar ”arab people”.

 

http://nimatown.blogspot.se/2015/01/drommen-om-det-nya-landet.html?m=1