Sakset/Fra hofta

Ivrige politibetjenter i København har fått beskjed om å arrestere færre forbrytere. Systemet er rett og slett overbelastet, og kriminalsakene hoper seg opp hos anklagemyndighetene.

Og den hopen får man altså ikke gjort noe med dersom overaktive politibetjenter stadig insisterer på å skape ytterligere arbeid:

«Lige nu er der sket en ophobning af sager i vores anklagemyndighed, og det betyder, at hvis vi bliver ved med at pumpe sager ind, så får vi ikke mulig¬hed for at gøre dem færdige.

Så det vi har meddelt er, at nu skal vi tænke os godt og grundigt om, når vi fordeler vores ressourcer,» siger chefpolitiin¬spektør Per Larsen til TV2Nyhederne.

Sjefspolitiinspektør Larsen legger til at de nye forholdsreglene – færre innbrakte forbrytere – i første omgang skal gjelde frem til nyttår.

Man må formode at Københavnpolitiets nye forholdsregler blir mottatt med glede i visse deler av den danske hovedstaden, da kriminelles eventuelle julegavehandel nå kan foregå uten alt for stor risiko for å måtte feire julaften i varetekt.

Forøvrig retter vi en henstilling til alle dere hyperaktive kriminelle – alternativt vaneforbrytere – der ute om at dere vennligst begår deres forbrytelser i et noe lavere tempo, slik at anklagemyndighetene i det minste får fri på nyttårsaften.

Riktig God Jul alle sammen!

Jyllandsposten: Politiet lader hårde kriminelle gå fri