Etter et år hvor hundrevis av politifolk er blitt skutt i tjenesten, sier lederen av Fraternal Order of Police (FOP), Patrick Yoes: «Nok er nok!»

Yoes hevder at de kriminelle har hjelp fra folkevalgte som tilsynelatende ikke bare er anti-politi, men «pro-kriminelle». Mens venstreorienterte eliter fyller kistene til anti-politigrupper, har kriminelle fylt kistene med politifolk.

323 politimenn skutt iår

Ifølge en rapport fra FOP 21. desember, er 323 politimenn skutt i tjenesten så langt iår. 60 politimenn er drept av skudd mot 63 totalt ifjor. Fra samme periode i 2020 er det en økning på 28 prosent.

Ifølge rapporten ble 124 politimenn skutt i 87 separate bakholdsangrep. Av de 124 ble 31 drept.

Disse dødsstatistikkene inkluderer ikke de politibetjenter som mistet livet i tjeneste av andre årsaker.

Kriminaliteten øker over det hele 

Patrick Yoes understreker at disse tallene representerer fedre, mødre, sønner og døtre:

– Når kriminaliteten stiger lever flere med rette i frykt for at også de vil ende som et offer.

Major Cities Chiefs Association rapporterte i september at den voldelige kriminaliteten øker over hele USA.

Voldsforbyterne viktigere offentlig sikkerhet

Yoes som har vært aktiv politibetjent i nesten 36 år, sa at frykten og blodsutgydelsen er et resultat av at de folkevalgte omfavner en kriminalpreventiv politikk som setter voldsforrytelsernes interesser over den offentlige sikkerhet.

– Beslutningene om ikke å straffeforfølge voldelige lovbrytere eller enda verre, løslatelse av kriminelle gjengangere med tilbøyelighet til å eskalere volden – gjør vårt samfunn mindre trygt. Useriøse anklagemyndigheter setter uskyldige liv i fare. Når lovbrudd ikke får konsekvenser, vil flere bryte loven og kriminaliteten vil øke.

George Soros’ finger

Philadelphias nylig avsatte Larry Krasner er en flere «progressive» distriktsadvokater som av republikanere er anklaget for å bidra til «en katastrofal økning av voldskriminaliteten på bekostning av den offentlige sikkerhet».

Krasner og andre er delvis støttet av den venstreorienterte milliardæren George Soros’ nettverk Open Society Foundations.

Fox News Digital rapporterte at nettverket siste år har gitt minst 35 millioner dollar til politifiendtlige grupper og initiativer og at han vil bruke enda flere penger på å støtte venstreorienterte anklagere.

Indirekte bestikkelser

Lederen av Americans for Public Trust, Caitlin Sutherland sier indirekte at Soros bestikker advokatstanden.

Patrick Yoes mener det påhviler samfunnslederne et ansvar for utviklingen:

– Sannheten er at volden mot de som beskytter samfunnet er mer enn uakseptabel – det er en plett på samfunnet og det må ta slutt. Det påhviler våre folkevalgte og samfunnsledere å stå frem, støtte heltene våre, gjøre noe og snakke ut mot volden mot politifolk.

Håper på republikanerne 

Yoes uttrykker håp om at den republikansk-kontrollerte kongressen vil vedta Protect and Serve Act som vil innføre føderal straff for kriminelle som utøver vold mot lokale, statlige eller føderale rettshåndhevende embedsmenn.

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli «Mesteren og Margarita».

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.