I en videomelding som er blitt offentliggjort på Twitter, hevder tidligere utenriksminister Hillary Clinton at Republikanerne er ute etter å stjele presidentvalget i 2024.

Washington Examiner siterer Clinton:

«Jeg vet at vi er alle fokusert på mellomvalgene i 2022, og de er utrolig viktige, men vi må også se fremover, for motstanderne våre gjør absolutt det.»

«Høyreekstremister har allerede en plan for bokstavelig talt å stjele det neste presidentvalget, og de legger ikke skjul på det.»

I videoen fremmer Clinton en kampanje kalt «Crush the Coup» organisert av Indivisible, en aktivistbevegelse som motarbeider det den kaller Trump-agenda, og kjemper for «progressive» politiske saker og kandidater.

Ifølge Demokratenes tidligere presidentkandidat kan USAs høyesterett, som hun sier kontrolleres av høyresiden, «være rede til å gi delstatsforsamlingene fullmakt til å sette presidentvalget til side», skriver Washington Examiner.

«Tenk at hvis det skjer, så kan presidentvalget i 2024 bli avgjort av delstatsforsamlingene, mange av dem kontrollert av Republikanerne, og ikke av valgresultatet eller det foreldede valgmannskollegiet», sa Clinton før hun uttrykte støtte til Indivisibles «Crush the Coup»-kampanje.

Clinton hevder at pengene folk gir kampanjen til støtte for kandidater ved valgene til delstatsforsamlingene, som også finner sted ved mellomvalgene den 8. november, kan avgjøre hvem som vinner neste presidentvalg.

Budskapet fra Hillary Clinton er oppsiktsvekkende, men ikke overraskende, da hun var «valgbenekter» før venstresiden kapret ordet og begynte å bruke det mot alle konservative som er frekke nok til å stille spørsmål ved presidentvalget i 2020. Den beseirede presidentkandidaten insisterer fortsatt på at det er utbredt forståelse for at presidentvalget i 2016 ikke ble gjennomført lovlig.

Screenshot: Indivisible Guide on Twitter

Det er likevel organisasjonen hun reklamerer for, som er mest foruroligende, og litt graving avdekker en bevegelse som ønsker å erstatte alle folkevalgte som ikke reflekterer deres progressive synspunkter, og som etter alt å dømme har forbindelse med George Soros-stiftelser.

Ifølge hjemmesiden til Indivisibles, er de en «grasrotbevegelse» som har til formål å velge progressive ledere, gjenoppbygge landets demokrati og beseire Trump-agendaen. Organisasjonen mener hovedproblemene er et rigget demokrati, global pandemi, ufattelig og økende økonomiske ulikheter, rasemessig urettferdighet – inkludert innvandringmotstandanti og «nativismen» som driver mye av «trumpismen» – og de eskalerende konsekvensene av klimakrisen.

Etter valget av president Trump i 2016 ble Indivisible Project ifølge Influence Watch opprettet av to venstreorienterte aktivister med kongresserfaring. Formålet skal ha vært å gi liberale en praktisk veiledning for å motarbeide Trumps agenda. En talsperson for organisasjonen uttalte i 2018 at målet er å erstatte alle folkevalgte som ikke reflekterer deres synspunkter med «mangfoldige, progressive, lokale ledere».

Indivisible publiserte en organisatorisk veiledning med tittelen A Practical Guide for Resisting the Trump Agenda, som fremhevet de beste metodene for å motarbeide president Trump og beseire det nye konservative flertallet i Kongressen. Siden da har bevegelsen utviklet seg til et forsøk på å skape omveltninger i den offentlige samtalen og «støtte en slagkraftig progressiv bevegelse».

Sarah Dohl, Indivisibles kommunikasjonssjef, har sagt: – Det er ingen hemmelighet at vi ønsker å flytte Det demokratiske partiet lenger til venstre.

Indivisible var en av organisasjonene nevnt i den famøse artikkelen om skyggekampanjen i nyhetsmagasinet Time, som avslørte eksistensen av et stort og mektig nettverk som jobbet i kulissene for å sikre «riktig resultat» ved presidentvalget i 2020.

Noen av Indivisibles allierte inkluderer Democratic Socialists of America, American Civil Liberties Union (ACLU), Planned Parenthood, Working Families Party og Democracy Alliance, et nettverk av høyprofilerte, velstående donorer på den politiske venstresiden.

Dark Money med George Soros-forbindelser

Dark Money er kapital samlet inn av ideelle organisasjoner med formål om å påvirke valg, som ikke er pålagt å avsløre identiteten til sine givere.

Democracy Alliance (Alliansen) har blitt beskyldt for å bruke Dark Money og er kjent som USAs mektigste liberale donor-organisasjon. Medlemmene er pålagt å bidra med minst 200.000 dollar i året til liberale organisasjoner som Alliansen har klarert og anbefaler. Black Lives Matter (BLM) var sterkt anbefalt. Siden begynnelsen av 2000-tallet har de donert nesten to milliarder dollar. Listen over givere er hemmeligholdt, men noen nøkkelmedlemmer har kommet ut gjennom rapporter og lekkasjer. Hedgefond-milliardær George Soros og sønnen Jonathan har vært viktige medlemmer av Alliansen i årevis.

Tidligere har ledelsen i Indivisible sagt at de «med glede» godtar en sjekk fra George Soros eller hans stiftelse.

Konservative kritikere hevder at gruppen fremmer en «ekstrem politisk agenda», mens det fra venstresiden stilles spørsmål om hvor uavhengige de er av Det hvite hus og Det demokratiske partiet. Noen liberale liker ikke tanken på en homogenisert, koordinert progressiv agenda dominert av hemmelighetsfulle millionærer og milliardærer. I tillegg har partipolitiske grupper kritisert Alliansen for mangel på åpenhet og ansvarlighet.

Før valget i 2014 brukte de 374 millioner dollar til å styrke liberale kandidater og saker, og i 2020 satte de mye av sine hovedoppgaver til side for å starte en større kampanje ved å bevilge 100 millioner dollar inn i nøkkelstater for å hjelpe til med å beseire president Donald Trump. Etter valget finansierte de grasrotmotstanden Resist mot Trump-administrasjonen, og i oktober 2017 ga New York Times ut Democracy Alliances Resistance Map, som inneholdt flere titalls organisasjoner som jobbet med Resist-kampanjen. På listen var også Indivisible.

Kritikere uttaler at Indivisible Project i økende grad har samlet inn penger som en grasrotorganisasjon, men nektet å organisere sine lokale avdelinger, og brukt mesteparten av pengene sine til å finansiere den landsdekkende organisasjonen samt et «ekstraordinært» overdrevet beløp på lønn.

 Et dystert fremtidsbilde

Election deniers, eller valgbenektere, er et stort tema før mellomvalget, og ordet rettes mot Republikanere som stiller spørsmål ved valget i 2020. Norske hovedstrømsmedier har også kastet seg på retorikken fra venstresiden i USA, og i stedet for å rapportere siste nytt fra valget har noen satt søkelyset på det som eksperter sier er en fare for demokratiet. Tallene på valgbenektere er skremmende høyt, og «scenarioene gir dystre frempek for presidentvalget i 2024», skriver Aftenposten

Et dystert frempek for presidentvalget i 2024 er vel heller et stort og kraftig nettverk som jobber i kulissene for å sikre det «riktige resultatet». Et nettverk dominert av hemmelighetsfulle millionærer og milliardærer – og som hjelper tusenvis av organisasjoner som Indivisible.

Og med seg har de valgbenekteren Hillary Clinton, som fremmer konspirasjonsteorier om at høyreekstreme vil stjele valget i 2024 med hjelp av delstatsforsamlinger.

Det er et dystert fremtidsbilde for oss som ser skriften på veggen.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.