I en oppsiktsvekkende video på Twitter advarer den tidligere presidentkandidaten om at ekstremister på høyresiden i USA er i ferd med å stjele det neste presidentvalget.

Bakteppet er amerikanske høyesterett som en gang i desember skal avgjøre saken Moore v. Harper, som kan gi enkeltstater enda mer makt i måten de vil gjennomføre valg på, skriver Nettavisen.

Sentralt står såkalt gerrymandering, en praksis der et flertall i en delstats folkevalgte forsamling vedtar distrikts-kart som favoriserer eget parti.

I videoen advarer Clinton velgerne om at det kan ende med at statlige lovgivende organer kan overprøve statlige domstoler i ulike valgsaker.

– Hei, alle sammen, jeg vil gjerne trekke fram noe som virkelig holder meg våken om nettene, starter Hillary Clinton i videoen.

– Jeg vet at vi alle nå er fokusert på mellomvalget i 2022, og de er utrolig viktige, men vi må også se fremover, fordi motstanderne våre så absolutt gjør  det. Høyreekstremister har allerede en plan for hvordan de bokstavelig talt vil stjele det neste presidentvalget, sier Clinton i videoen, som er lagt ut av den progressive ideelle organisasjonen Indivisible.

Se videoen her:
Clinton advarer mot å gi statene makten til å overprøve presidentvalg.

– Den høyrekontrollerte høyesteretten kan være i stand til å komme med en avgjørelse om å gi statlige lovgivere makt til å velte presidentvalget.

– Bare tenk, hvis det skjer, så vil ikke presidentvalget i 2024 avgjøres av folkeavstemningen, eller til og med av det anakronistiske valgkollegiet, men av statlige lovgivere – mange av dem republikansk-kontrollerte, sier Clinton i videoen.

Nærmest selvfølgelig ender videoen med at Clinton tigger folk om penger til kampanjen «Knus Kuppet» («Crush The Coup») i regi av Indivisible.

I et intervju med MSNBC denne uken advarer Hillary Clinton også om at hun ikke tror at folk egentlig skjønner hva som står på spill, og hevder at ting som trygdeordningen Social Security og helseforsikringsordningen Medicare nå står i fare.

– Med alt det bråket vi har opplevd i denne valgsesongen, tror jeg ikke folk er i stand til å begripe dette. Men enda viktigere: Jeg er ikke sikker på at de egentlig forstår hvilken trussel dette er for livene de lever, sier Clinton i intervjuet.

Hun gir også et spark til republikanerne i forbindelse med angrepet på Paul Pelosi.

– Som jeg har sagt, republikanerne har ikke snakket om annet enn kriminalitet, men når en forbrytelse begås mot Paul Pelosi, så kunne de ikke ha brydd seg mindre.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.