Hillary Clinton er den hittil mest profilerte demokraten som har uttrykt bekymring for Joe Bidens alder, og sier at det er en legitim bekymring for velgerne foran årets presidentvalg.

Hillary Clinton, tidligere utenriksminister, presidentkandidat og førstedame, sa at hun hadde snakket med folk i Bidens hvite hus, og at de innrømmet at Bidens økende alder var et problem, skriver The Daily Mail.

Hun uttalte seg i et intervju som ble tatt opp onsdag, dagen før offentliggjøringen av rapporten fra spesialrådgiver Robert Hur, som konkluderte med at presidenten forsettlig hadde håndtert hemmeligstemplede dokumenter på feil måte etter at han sluttet som visepresident.

I en fordømmende rapport på 388 sider konkluderte Hur med at presidentens sviktende mentale evner ville ha gjort en domfellelse umulig, og at han var en «eldre mann med dårlig hukommelse».

I forrige uke publiserte New York Times en rekke artikler som skapte frykt for en ny presidentperiode med Biden. Med sine 81 år er Biden den eldste presidenten i historien. Hvis han vinner en ny periode, vil han være 86 år når han forlater embetet.

I en debattartikkel fredag skrev redaksjonen i New York Times:

«Han [Biden] må gjøre mer for å vise offentligheten at han er fullt i stand til å sitte til han er 86 år.»

Biden har vært under angrep fra konservative medier i årevis, men kritikken fra New York Times er annerledes, ettersom avisen regnes som den liberale elitens bibel og har en overveldende demokratisk leserskare. Avisens redaksjonelle kommentarer er i hovedsak stemmen til avisens mest erfarne journalister, noe som betyr at de har betydelig tyngde.

I en samtale med MSNBC sa Clinton:

– Jeg har snakket med folk i Det hvite hus hele tiden, og du vet, de vet at det er et problem, men som jeg pleier å si: «Hør her, det er et legitimt problem». Det er et legitimt problem for Trump, som bare er [noen] år yngre, ikke sant? Så det er et problem.

Til tross for eventuelle betenkeligheter sa Clinton, som er demokrat og hvis ektemann Bill var president i to perioder, at hun fortsatt støtter Biden.

Hun la til:

– Når du sier det, må du også snakke om hva som står på spill i dette valget.

– Og jeg støtter Joe Biden på grunn av hans meritter. Jeg synes han har gjort en veldig god jobb som president.

I rapporten fra Robert Hur  står det at Biden ikke kunne huske når sønnen Beau døde eller når han selv var visepresident.

Donald Trump (77), Republikanernes sannsynlige presidentkandidat, er bare fire år yngre enn Biden, men har fremstått som langt mer energisk i valgkampen.

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.