Nytt

Hamas avblåser våpenhvilen på Gaza som ble inngått mellom Israel og militante palestinske grupper i november i fjor. Det kunngjorde den militære fløyen av Hamas idag.

Samtidig meddelte Ezzedine Qassam-brigaderne, som den militære fløj kalder sig, at den havde affyret næste 30 raketter samt 61 mortergranater imod Israel i forbindelse med den jødiske stats uafhængighedsdag.

– Dette er en besked til den zionistiske fjende om, at vore angreb vil fortsætte, sagde Abu Obeida, en talsmand for Qassam-brigaderne.

Israels hær uttaler at det så langt bare er registrert 5 raketter og 8 granater, og at det ikke er meldt om skader.

Da den norske regjeringen anerkjente den palestinske samlingsregjeringen, uttalte utenriksminister Jonas Gahr Støre at Norge la til grunn at palestinske myndigheter ville respektere de grunnleggende internasjonale normer som gjelder respekt for inngåtte avtaler, avstandtagen fra vold og anerkjennelse av Israels rett til å eksistere.

Jyllandsposten: Hamas afblæser våbenhvile