Kommentar

På Søndagsrevyen i går kveld snøvlet Einar Lunde seg gjennom en reportasje omhandlende den israelske hærens angrep mot mål på Gaza-stripen. Det kom naturligvis ikke frem at dette er et forsøk på å uskadeliggjøre bygninger og installasjoner som brukes som skjulesteder og utskytningsramper for raketter – som PA i henhold til inngåtte avtaler ikke har lov til å besitte. Ifølge denne oversikten har palestinske terrorister avfyrt i overkant av 40 Quassam-raketter fra Gaza mot israelske landsbyer og tettsteder det siste halve året.

Vi har blitt tutet ørene fulle med at palestinsk terrorisme er et svar på israelsk okkupasjon. For et halvt år siden trakk den israelske hæren seg tilbake fra Gaza og overlot området til den palestinske selvstyremyndigheten. Hvem er det som avfyrer Qassam-rakettene fra Gaza når det ikke lenger finnes noen okkupasjon å protestere mot?