Den israelske hæren overvåker kontinuerlig Hamas. I dag har de publisert et lydopptak mellom to Hamas-terrorister om raketten som Palestinsk islamsk jihad sendte opp fra Gaza for å angripe Israel, men som slo ned feil og isteden traff sykehuset.

«De sier at (raketten) tilhører Palestinsk islamsk jihad. Er det fra oss? spør et Hamas-medlem i klippet levert av Israels militære etterretning. «Det ser slik ut», svarer den andre. «Den slo feil og falt på dem … Gud velsigne – kunne den ikke ha funnet et annet sted å eksplodere?»

Jerusalem Post har oversatt hele samtalen til engelsk, her er den på norsk:

– Hva?

– De sier dette var Palestinsk islamsk jihad.

– At dette var fra oss?

– Det ser ut til å være fra oss, ja.

– Hvem sier dette?

– De sier at vrakrester av raketten stammer fra lokale rakettsplinter og ikke israelske splinter.

– Hva er det de sier der?

– Herregud, fra oss. Ikke bare eksploderte den, men på et sykehus!

– De kan ha skutt den opp fra gravlunden som ligger bak.

– Hva?

– Det ser ut til at de skjøt opp raketten fra gravlunden bak sykehuset, og at raketten sviktet og falt ned på sykehuset.

– Det ligger en gravlund bak sykehuset?

– Ja, det er midt i dette området!

– Hvor er det helt nøyaktig? Er det når du går inn i det generelle bakgårdsområdet?

– Når du går inn i bakgårdsområdet, så fortsetter du ikke mot byen, men i stedet fra høyre side, det er der sykehuset ligger.

Palestinsk islamsk jihad, også kalt Islamsk jihad, er en separat og uavhengig jihadistgruppe i Gaza.

Israel publiserte også et radarkart over Palestinsk islamsk jihads rakettangrep, samt en video av øyeblikket en rakett som angivelig er på vei mot Israel fra Gaza, og som plutselig endrer kurs før den slår ut i flammer.

Det er ikke uvanlig at Hamas’ raketter ikke når frem til tiltenkte mål i Israel. Rundt en tredjedel slår feilaktig ned i Gaza.

Daily Mail

 

Kjøp billetter her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.