Feature

mideast_israel_palestinians_rocket_attack_akcf110.jpg

11 israelske soldater ble alvorlig såret og 39 lettere, da en rakett slo ned midt i en militærleir i Negev-ørkenen natt til tirsdag. Angrepet er det mest dramatiske fra Gaza, og den israelske regjeringen er nødt til å svare.

Islamsk Jihad og Folkets forsvarskomité påtok seg ansvaret i et felles kommuniké. Hamas har full kontroll i Gaza og gjør ikke noe for å stanse angrepene mot den sørlige delen av Israel.

Angrepet kom noen timer etter den palestinske og israelske regjeringen møttes for å planlegge toppmøtet i november, som USA har invitert til.

Samtidig åpnet Hamas-militante ild mot en grensepassering som brukes til å bringe inn humanitær assistanse til palestinerne. Det er vanskelig å forstå hva Hamas skulle vinne på å angripe et slikt sted.

In a separate attack, Hamas militants announced they had launched a mortar barrage at Kerem Shalom, a border crossing where humanitarian aid crosses from Israel into Gaza. There were no casualties in either attack.

Hamas ser ut til å gamble med den humanitære situasjonen. Deres eneste trumfkort ser ut til å være krisemaksimering. Den israelske regjering truer med å stenge strøm og oljeforsyning og det kan se ut til at det er dette Hamas vil. Da vil det internasjonale samfunn bli nødt til å gripe inn. Men den internasjonale goodwillen forsvinner med slike angrep.

I Israel vokser kravene om gjengjeldelse, men de blir symbolske og mentalhygienske. Selve problemet får de ikke gjort noe med. Drepes noen militante tar nye deres plass.


Rocket blast injures 50 Israeli soldiers