For to dager siden avslørte israelske styrker at Hamas brukte Shifa-sykehuset i Gaza city som base for sine terroroperasjoner. Under sykehuset hadde terroristene bygget en stor tunnel hvor de kunne gjemme våpnene sine og sperre sine gisler inne.

Israelerne har også funnet videoopptak av to israelske gisler som ble slept inn på sykehuset mens personalet så det. Utenfor sykehuset har israelske soldater funnet likene av to gisler, og de tror at det ene offeret er blitt drept inne i bygningen.

Det kan neppe overraske at Hamas og Gazas Hamas-styrte helsedepartement lenge har avvist at sykehuset i strid med krigens lover blir brukt som terrorbase. Heller ikke at de lokale helsemyndighetene sender ut sivile tapstall som anti-israelske medier i Vesten sluker rått.

Verre er det at internasjonale, såkalte humanitære organisasjoner har vist seg villige til å dekke over massemordene.

Få dager etter Hamas’ massakre den 7. oktober begynte Fabrizio Carboni, som er Midtøsten-sjef for Røde Kors’ Internasjonale Komite (ICRC) å desinformasjon fra Hamas. Han fortalte mediene at Gazas sykehus risikerte å bli forvandlet til likhus som følge av israelske krigshandlinger, det hele mens han neppe kan ha vært uvitende om hva Hamas brukte sykehusene til.

Da de israelske forsvarsstyrkene nærmet seg Shifa, påstod Carboni at

«opplysningene fra Al-Shifa-sykehuset er nedslående. Sånn kan det ikke fortsette. Tusener av sårede og flyktede personer og medisinsk personale er utsatt. De trenger beskyttelse i overensstemmelse med krigens lover».

Han glemte å nevne hvordan Hamas har forbrutt seg mot krigens lover ved å bruke sykehuset som base for terror og til å gjemme gisler, som ICRC har plikt til å beskytte.

Andre «humanitære» organisasjoner må også ha visst hva som foregikk, men de valgte å dekke over terroristene. Slik la også Verdens helseorganisasjon (WHO) press på Israel om å la Shifa være i fred, med den begrunnelse at uskyldige pasienter var i ferd med å dø.

ICRC og WHO nyter godt av vestlige bidrag. Så ICRC mottok i fjor år 689 millioner dollar fra USA, som dekker ca. en tredjedel av organisasjonens budsjett, mens WHO i fjor fikk over 100 millioner dollar fra den amerikanske regjeringen.

I fjor år gav Danmark 690 millioner kroner til Det internasjonale Røde Kors, og regjeringen har nettopp bevilget 50 millioner kroner til den «humanitære» innsatsen i Gaza og på Vestbredden, selv om den må vite at pengene normalt går til alt mulig annet end nødhjelp.

Det har ikke falt regjeringen inn å spørre de internasjonale humanitære organisasjonene hvorfor de ikke har protestert mot palestinsk terror og Hamas’ gisseltagninger. Det var vel i grunnen deres plikt ifølge de internasjonale konvensjonene, men når ofrene er jøder, gjelder det helt særskilte regler.

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.