NTB

En rekke mennesker risikerer å miste livet dersom sykehusene på Gazastripen mister strømmen, advarer Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC)

– Etter hvert som Gaza mister strømmen, mister sykehus strømmen. Det setter nyfødte babyer i kuvøser og eldre pasienter på oksygen i fare. Dialysebehandling stoppes og man kan ikke ta røntgen. Uten strøm risikerer sykehus å bli til likhus, sier Røde Kors’ regionale direktør Fabrizio Carboni.

Han sier de menneskelige lidelsene forårsaket av krigen mellom Israel og Hamas er avskyelige og ber alle parter om å beskytte sivile.

Israel har innført en blokade av Gazastripen etter Hamas-angrepet i helgen. Det innebærer at drivstoff, mat og vann ikke slipper inn i den palestinske enklaven.

– Familier i Gaza har allerede problemer med å få tilgang til rent vann. Ingen foreldre har lyst å bli tvunget til å gi et tørst barn skittent vann, sier Carboni.

Røde Kors-direktøren maner også Hamas til å slippe fri israelske gisler som holdes fanget på Gazastripen.

– Gisler er forbudt i henholdt til internasjonal humanitær lov, og alle som holdes fanget bør umiddelbart løslates, sier han.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.