Medier, Røde Kors og Erik Fosse fra Norwac konkurrerer om å beskrive hvor ille det er på Gaza-stripen. De påstår at Israel straffer sivilbefolkningen. Men Israel straffer Hamas, som har drept babyer og bortført 130 gisler.

Røde Kors-direktøren utpensler forholdene når strøm og vann kuttes, og slenger til slutt på at han «maner» Hamas til å slippe gislene fri, da det bryter mot folkeretten.

Ingen stiller det opplagte spørsmål: Hvorfor slipper ikke Hamas gislene fri? Befinner Hamas seg i en forhandlingssituasjon der de kan stille krav? Det at de ikke slipper gislene, sier noe om Hamas’ linje: De fortsetter langs samme spor som da de drepte sivile for fote.

Israels energiminister sier det kort og konsist:

– Humanitær hjelp til Gaza? Ingen elektrisk bryter vil bli slått på, ingen vannkran vil bli åpnet og ingen drivstoffbil kommer inn før de israelske bortførte er returnert hjem, skriver Israel Katz på X, tidligere Twitter, torsdag. (NTB)

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.