Flere medier skriver at det israelske militæret har uttalt at Hamas brukte motordrevne hangglidere i angrepene mot Israel. The Telegraph skriver at det er et tilsynelatende forsøk på å unngå israelsk luftforsvar.

Det kan minne om en hendelse som fant sted 25. november 1987, der to palestinske geriljagrupper infiltrerte Israel fra Sør-Libanon ved å bruke hangglidere i et overraskelsesangrep mot Israels forsvarsstyrker (IDF).

Mens én ble sporet opp og drept av israelske sikkerhetsstyrker før han kunne utføre et angrep, klarte en annen å infiltrere en IDF-base, drepte seks israelske soldater og såret åtte andre før han ble skutt og drept. Angrepet er kjent som The Night of the Gliders.

The Telegraph skriver blant annet:

Opptak utgitt av al-Qassam brigade viser militante som krysser grensen til Israel ved å bruke motordrevne hangglidere. Noen av de militante hadde motorer festet direkte på ryggen.

En video som er lagt ut på sosiale medier viser militante som har på seg emblemet til luftvåpendivisjonen til al-Qassam – den militære fløyen til Hamas – og det palestinske flagget.

Etter landing vises militante som raider bygninger malt med davidsstjernen.

Hamas’ bruk av hangglidere ser ut til å ha tillatt gruppen å unngå israelsk luftforsvar.

The Telegraph kan ikke bekrefte at videoen er ekte eller om hangglidere ble brukt i angrepene lørdag morgen. Likevel har flere medier omtalt saken, og amatørvideoer er blitt delt på sosiale medier.

Israel war: Hamas used motor-powered hang gliders to infiltrate Israel.


Hamas kom inn i Israel til lands, sjøveien og luften ved hjelp av paraglidere, skriver RAQ på X.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.