Åtte tusen unge gutter fra hele Gaza deltar på sommerleir med Hamas. Disse sommerleirene er en årlig foreteelse. De blir avholdt i regi av Hamas’ voldelige jihadgruppe, Izz ad-Din al-Qassam Brigades. Barn og ungdom trenes i våpenbruk. En svensk journalist som lager reportasje for Sveriges Radio, treffer en gutt som bare er ni år. Journalisten intervjuer leirlederen, som informerer om at det handler om forsvar, ikke om å angripe. Leirlederen sammenlikner det med en speiderleir.

En speiderleir hvor man lærer våpen- og raketthåndtering samt å utøve fysisk vold? Knivene som deles ut, skal ikke brukes til å spikke seljefløyter med, men til angrep på jøder.

Izz ad-Din al-Qassam Brigades sier at deres mål er «å øke lidenskapen for jihad blant frigjøringsgenerasjonen, gi dem islamske verdier og forberede den etterlengtede frigjøringen av Palestina.»

Målet for treningen er kort og godt å lære opp palestinske barn til å drepe jøder og å utrydde Israel. Årets sommerleir er kalt «Jerusalems sverd».

En 17 år gammel deltaker sier at han er klar til å dø som martyr.

– Vi er klare til å dø for vårt land og for dem som har dødd før oss.

En annen tenåring som deltok på leiren «Jerusalems sverd», sa at Hitler lot noen jøder overleve, slik at alle skulle se hvor fæle de er. Han sa at rakettene ville rive av jødenes kroppsdeler.

(fra 00.50 – videoen er å finne hos Memri.org)

Hamas har hatt kontroll over Gaza siden 2007, og disse sommerleirene har pågått i over ti år. Vestlige medier stiller ingen kritiske spørsmål til at barn på Gaza trenes opp til å bli hjernevasket kanonføde for Hamas. De rapporterer ikke fra leirene og videreformidler heller ingen informasjon. Det viser hvor dedikerte de er til å gjøre Israel til den voldelige overgriperen og palestinerne til ofre.

Sverigesradio   Memri.org

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!