Hamas sitter i Kairo i fredsforhandlinger. De har fått et forslag fra Israel som Tony Blinken betegner som sjenerøst. Alle ventet på Hamas’ svar. Det kom søndag, i form av ti raketter fra Rafah.

Stort tydeligere kunne ikke Hamas klargjøre hva de står for.

Ismail Haniyeh hadde forlangt en slutt på krigen og tilbaketrekning fra Gaza i bytte mot gislene. Men Hamas er ikke i en posisjon hvor de kan høyne innsatsen så mye. De fortsetter å tro at det er den beseirede som er vinneren.

Med dette rakettangrepet har Hamas beseglet sin egen skjebne. Hvis det var noen som helst tvil om at IDF ville rykke inn, så er den borte nå.

Det israelske militæret oppgir at grenseovergangen Kerem Shalom er stengt for lastebiler med nødhjelp etter et Hamas-angrep.

Hamas’ militære fløy Qassam-brigadene bekreftet søndag at de har skutt rakettdrevne granater mot et område ved grenseovergangen Kerem Shalom. Angrepet var ifølge meldingen rettet mot israelske soldater.

Både palestinske og israelske medier melder at flere personer er såret. (NTB)

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.