Israelske stridsvogner tok i morges kontroll over den palestinske siden av Rafah-grensen og stengte overgangen for leveranser inn i det beleirede området.

Opptak offentliggjort av det israelske militæret viste en stridsvogn som kjørte inn på grenseovergangen, som også er viktig for evakueringer fra Gaza, etter en natt med kraftige angrep på den sørlige byen i Gaza, skriver The Telegraph.

Israel skal også ha stengt Kerem Shalom-overgangen, og sier at den først vil bli gjenåpnet «når sikkerhetsforholdene tillater det».

Israel Defense Forces (IDF) hevdet at de hadde beslaglagt overgangen etter å ha mottatt etterretning om at den «ble brukt til terrorformål». IDF la ikke umiddelbart frem bevis for å underbygge påstanden, men hevdet at området rundt overgangen hadde blitt brukt til et bombekasterangrep som drepte fire israelske soldater og såret andre i nærheten av Kerem Shalom-overgangen.

Israel iverksatte operasjonen for å innta Rafah-overgangen etter at statsminister Benjamin Netanyahu avviste Hamas’ aksept av et forslag til en avtale om våpenhvile i går kveld.

Netanyahus kontor sa at forslaget ikke oppfylte Israels krav, men en kilde sier at Israel ville sende en delegasjon for å møte forhandlerne for å prøve å komme til enighet.

– Denne delegasjon består av personer med middels høy posisjon i systemet. Dersom det hadde foreligget en troverdig avtale, ville topplederne reist til Kairo, sier kilden. (NTB-Reuters)

FN sier at Israels erobring av Rafah-overgangen «kveler» nødhjelpen, og advarer om at Gaza kun har én dag med drivstoff, ifølge Times of Israel.

Kjøp Jean Amérys bok!

https://www.document.no/wp-admin/post.php?post=531374&action=edit

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.