Kommentar

Et politisk jordskjelv kaller en libanesisk politiker avsløringene til Syrias tidligere visepresident Abdel Halim Khaddam om at president Bashar al-Assad truet Rafik Hariri noen måneder før Hariri ble drept.

«Khaddam unveils the secrets of Hariri’s assassination,» Lebanon’s top-selling liberal newspaper An-Nahar wrote. «Will he be the key witness in the UN probe?»
«The battle of Damascus, the battle of the regime has begun,» predicted a Lebanese MP from the anti-Syrian majority who asked not to be named.

En pro-syrisk avis kaller Khaddam en judas. Han bør nok ikke reise hjem til Damaskus med det første. Da de fikk summet seg sto syriske parlamentarikere frem og krevde Khaddam stilt for retten for forræderi:

Legislator after legislator stood up in parliament to accuse Khaddam of corruption and treason.
«His comments last night constitute a criminal offence that reaches the level of treason and we demand he be put to trial before the Syrian security high court,» said one lawmaker, who did not give his name.

«I ask the Syrian leadership to try him … for humiliating 10 million Syrians when he said half of the Syrian people are eating from the garbage,» legislator Umeima Faddoul told a session of Syria parliament.
«I tell him, those who eat from the garbage are traitors like you … Treason is the darkest shade of black.»(reuters)

Et fristende valg for et desperat regime kan være å ytterligere skjerpe motsetningene i Libanon, noe alle attentatene har bidratt til.

At noen av landsfader Hafez al-Assads trofaste menn hopper av, er et alvorlig prestisjetap for sønnen Bashar. Flere attentater i Libanon er en farlig kurs, men personer i regimet ser ut til å være i stand til mye. Det er «selvmordet» til sikkerhetssjefen Ghazi Kanaan i oktober et bevis på.

Les også

-
-
-
-
-