Kommentar

Det er nytteløst å snakke med syrerne om Hariri-attentatet så lenge de fortesetter å lyve, sa politietterforsker Detlev Mehlis til pressen tirsdag.

Han nevnte som eksempel den syriske sjefen for militær etterretning i Libanon, Rustom Ghazali, som hadde forsikret at han sto på vennskapelig fot med Hariri. Men opptak av telefonsamtaler viser at Ghazali omtaler Hariri som «en hund», ikke akkurat noe kompliment for en muslim.

Syrerne har gitt samme svar, det er som å renne hodet mot en vegg, sa Mehlis.

President Bashar al-Assad har nektet å la seg intervjue av FN-etterforskere. De har fått forlenget mandatet til 15. desember. Mehlis sa at 30-mannsgruppa har mottatt flere dødstrusler, og han regnet med at de vil øke i tiden som kommer.

Syria er helt isolert i regionen.

But no one outside Syria seems to be listening to its increasingly defiant claim of innocence in Hariri’s murder. There doesn’t even appear to be any Arab effort to help Syria broker a deal with Washington that would get Damascus off the hook.

«Clever politics are not run by editorials in the (Syrian) newspapers Tishrin and Al-Baath, but should be managed by minds that understand the world and realize that the world around Syria has changed a lot,» said Ahmed al-Rubei, a former Kuwaiti legislator, in a column in the London-based Asharq al-Awsat newspaper.

Les også

-
-
-
-
-