To journalister fra Die Zeit har intervjuet den tyske islam-kritikeren Hans-Peter Raddatz. De er så skeptiske til intervjuobjektet at det er umulig å vite hva som er deres forutinntatthet og hva som er Raddatz.

Når man skal intervjue outsidere må man stille med åpent sinn. Raddatz er for øvrig ingen outsider overfor publikum. Hans bøker selger godt. Men i møte med journalister fra en liberal avis er han outsider. Det er uprofesjonelt.

I artikkelen har de en detalj som er interessant, sett med etterpåklokskapens øyne:

Das war 1995, das Jahr, in dem die Islamwissenschaftlerin Annemarie Schimmel den Friedenspreis des Deutschen Buchhandels erhielt, eine strittige Entscheidung, weil sie Verständnis für die Fatwa, den Mordaufruf gegen den Schriftsteller Salman Rushdie geäußert hatte. So kam es, dass aus dem Unternehmer Raddatz der Islamexperte wurde.

Den gang gikk det an å få Den tyske bokhandlerprisen, som henger ganske høyt, og samtidig være for fatwaen, dvs. dødsdommen over Rushdie.

Bakgrunnen for at Raddatz intervjues er noe som kunne oppfattes som en drapstrussel mot ham på en webside, islam-markt, drevet av to tyrkiske brødre. De benektet at det var ment slik, det var snakk om ønsketenkning, eller en bønn. Politiet henla saken. Brødrene sier de nå er drapstruet. Spesielt moderat er siden ikke. De går inn for Israels utslettelse.

Allahs Zorn

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂